Tijana Dapčević se prije tri godine samouvjereno suočavala sa zdravstvenim preprekama, ali ih je trijumfalno savladala uz pomoć operacije. Kao i bezbroj drugih izdržljivih žena, Dapčević se hrabro suočila s izazovima proširenih vena, koje su joj zadavale neizmjerne i uporne bolove. Uprkos godinama borbe, odlučno je odabrala operaciju kao jedino i efikasno rješenje. „Noge su mi stalno bile otečene, bolovi su bili nepodnošljivi, a budili bi me strašni grčevi noću… Tokom dopler pregleda, doktor je iskreno rekao: ‘Trebalo je nešto da preduzmemo pre godinu dana. Ne mogu da shvatim zašto su čekali’“, samouvjereno je ispričala Dapčević.

Tijana je grudvice na nogama nazvala “krofnama” zbog slabljenja zidova vena uzrokovanih proširenim venama. Suočavanje s otokom nogu, bolom i noćnim grčevima za nju je postalo svakodnevna borba. Nakon dopler testa, doktorka ju je obavestila da je intervencija trebalo da bude obavljena pre godinu dana, što potvrđuje i “Alo!” časopis. Tijana je u šali dodala čega se može prisjetiti te situacije.

“Mama, možda nisam od tebe naslijedila nekretnine, zemlju, kule ili gradove, ali jesam naslijedila tvoje probleme sa venama.” Također napominje da je sama operacija bila jednostavna. Uz pomoć zahvata uspjela je riješiti svoje dugogodišnje zdravstvene probleme. Tokom operacije, koja je obavljena u lokalnoj anesteziji, Tijana je bila potpuno svesna i mogla je da razgovara sa hirurgom, pa čak i da peva, rekla je u šali.

 

“Nakon operacije na obje noge, sa zadovoljstvom mogu izvijestiti da više nemam problema koji su me mučili prije. Iako bi većina ljudi uporedila osećaj tokom postupka sa ubodom komarca, ja sam očigledno izuzetak. (Smijeh) Operacija mi je mnogo pomogla, kako sa zdravstvenog tako i sa estetskog gledišta. Sjajan je osjećaj moći sada nositi minice.” -odmah je zaključila Tijana, zadovoljna svojim novim izgledom i boljim stanjem.

Preporučujemo