Kinezi su se definitivno promenili! Samouvereno kročim u kinesku radnju, potpuno očekujući da ću naći široku ponudu odeće za 1.000 do 2.000 dinara. Međutim, krajnje sam iznenađen i zbunjen onim što sam otkrio. Moja pretpostavka o pronalaženju pristupačnih opcija je srušena jer su cijene visoke, dovoljne da se bilo ko oznoji na ljetnim vrućinama. – Da li je realno da jeftina kineska odeća ima takve cene? Butici u tržnim centrima su jeftiniji kada postoje popusti.

 

Nije u pitanju ni kvaliteta, svi modni brendovi imaju proizvodnju u Kini, ali barem možete pronaći zaista jeftinu odjeću u sezoni sniženja – pita se ovaj Tiktoker. Samouvjereno tvrdi da joj pomisao da su kineske trgovine skuplje od određenih modnih brendova ne pada na pamet. – Da se razumemo, nije stvar ni u kvalitetu, ali možete naći haljinu za 1.000 do 2.000 dinara.

 

Pravo pitanje je: živimo li u nekom paralelnom svemiru gdje je odjeća u kineskim radnjama skuplja od odjeće velikih modnih brendova srednje klase? Potvrđujući da ima istančan ukus i oštro oko za kvalitet, sa ponosom izjavljuje svoja nedavna otkrića: farmerke po ceni od 3.300 dinara, elegantnu majicu od blizu 2.000 dinara, elegantnu haljinu od 3.500 dinara i luksuznu penjoar za 2.690 dinara…

 

 

Pratioci su nedvosmisleno potvrdili da su kineski proizvodi postali previsoke cijene, bez ikakvog premca u pogledu kvaliteta. Ja više volim da kupujem u polovnoj prodavnici nego od njih – izjavio je jedan korisnik. – To nije normalno jer svaka torba u ovim prodavnicama košta 7.000 dinara. I Sombor, ne Beograd. Jeste li zaista našli ove Kineze u Monte Carlu? – Pa, hvala, ćao! Neka vam sintetika škripi pod prstima za ove pare – konačno zaključio.

Preporučujemo