Rat je najgora stvar koja se ikada dogodila čovječanstvu. Zbog njih su stradali nevini ljudi, rasturene porodice, a mnogi izgubljeni dragi i voljeni… U 20. vijeku je bilo previše ratova, a ni početak ovog nije bio optimističan. Ova gorko-slatka ljubavna priča datira iz Kineskog građanskog rata (1927-1950) ili Korejskog rata (1950-1953). Bez obzira o kakvom se ratu radi, on neće smanjiti ljudsku patnju. Na snimku se jedan stariji par jednom vjenčao, a kasnije zaratio, a nisu se vidjeli 54 godine. Za to vreme su se upoznali, a onda se desio detalj koji je mnogima slomio srca: baka nije bila udata, a verno je čekala svog strica, rodivši mu gomilu dece i unučadi. Bol i suze na bakinom licu rastužile su mnoge u studiju, pa su suze od bola lile. Kao što možete vidjeti u videu, ovo je emisija, vjerovatno jedna od onih emisija koja ujedinjuje ljude koji su razdvojeni iz raznih razloga, ali uglavnom na ove načine zbog rata kojeg nažalost ne nedostaje.

 

U svakom slučaju, ovaj šokantni video o tragičnoj sudbini čovječanstva nikoga nije ostavio ravnodušnim. Mnogi su se u komentarima divili baki što je čekala ćebe dok je on dobio drugo, a neko drugi je napisao: Takav je život.

 

 

 

@hicomewithme

战争年代失散了54年的恋人,奶奶一生未嫁。再次重逢,爷爷已经子孫满堂,那厮心裂肺的痛,几人能懂The lover been separated for 54 years during the war years, the grandmother never married. reunited again, the grandfather is full of children and grandchildren, how can others understand the heartbreaking cry of the grandmother?#感動 #正能量 #中国 #情感 #fyp #love #touching #war

♬ 原聲 – Good of life enjoy them

Preporučujemo