Prije deset godina, Mayra Lizbeth Rosales stekla je svjetski glas zbog svoje izvanredne težine, koja ju je odlikovala kao Meksikanku sa zapanjujućom tjelesnom masom od 500 kilograma. Njena ogromna veličina poslužila je kao dubok podsjetnik na strašne posljedice koje proizlaze iz neobuzdanog uživanja u brzoj hrani i zanemarivanja vlastitog blagostanja u smislu prekomjernog debljanja.

 

 

Uprkos njenim strašnim okolnostima, među mnogima se pojavio empatičan osjećaj, koji je priznao ozbiljnost njezine teškoće s težinom. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, njen suprug joj je sve više pomagao ka ostvarenju cilja.

 

Uprkos Mayrinoj tendenciji da konzumira velike količine brze hrane, njen muž je odlučio da se odupre takvom mehanizovanom pristupu ishrani, prihvatajući pažljiviji i zdraviji način ishrane. Suočen sa Mayrinom ogromnom težinom, nesebično joj je ostao odan, nepokolebljivo odbijajući da se povuče iz njenog života, čak i na kratkotrajni trenutak. Njihovo nekada stagnirajuće i nepromjenjivo postojanje naglo je poremetila tragična pojava u njihovoj porodici: prerana smrt voljenog nećaka. Kako bi pojačala njihovu tugu, Mayra se našla opterećena odgovornošću za smrt dječaka.  Zapanjujuće, teret cijele ove tragedije pao je isključivo na Majrinu sestru, koja nije bila samo majka dječaka, već i idejni um iza plana.

 

Manipulirajući Mayrom, koja je već bila opterećena gojaznošću i zdravstvenim komplikacijama, natjerala ju je da preuzme krivicu, tvrdeći da Mayra, koja je već ranjiva, neće preživjeti okvire zatvorske ćelije. Duboko potresena ovim tragičnim i uznemirujućim razvojem događaja, Mayra je odlučila da skine višak kilograma i osigura da se više nikada ne nađe u tako uznemirujućoj situaciji. Zanimljivo je da su se njena odlučnost i upornost na kraju isplatile.

Preporučujemo