Nedovoljna je sigurnost oko aranžmana sahrane Žarka Lauševića. Pokojni Žarko Laušević, veoma zapaženi glumac, tragično je preminuo u 63. godini nakon kratke, ali teške bolesti. U očekivanju odobrenja njegove  drage porodice, biće položen u cijenjenoj Aleji zaslužnih građana, časnom groblju.

 

Prema pisanju brojnih uglednih medija, i država i grad Beograd ponudili su porodici proslavljenog glumca, predlažući da njegovo poslednje počivalište bude Novo groblje. Međutim, jedini nerešeni aspekt po ovom pitanju je saglasnost porodice. Ministar je, kako prenosi Informer, naveo da će njegova zaostavština kao veoma zapaženog izvođača opstati u granicama sada već nestale Jugoslavije, učvršćujući svoju poziciju jednog od najdarovitijih ličnosti u oblasti glume.

 

 

Poznati Lauševićev citat „U Beogradu tvrde da sam Crnogorac, dok u Crnoj Gori izjavljuju da sam Beograđanin“, naglašava sukobljene identitete koji mu se pripisuju. Dvosmislenost oko njegovog poslednjeg počivališta doprinosi stalnoj neizvesnosti oko njegovog porekla i pripadnosti.

 

Odvojimo trenutak da se prisjetimo da je Anita Laušević, koja je predstavljala porodicu, bila ta koja je najavila odlazak glumca. Dana 15. novembra 2023. godine, u 63. godini, Žarko Laušević, naš  poznati voljeni suprug i otac, mirno je otišao sa ovog svijeta nakon što se hrabro borio sa kratkotrajnom, ali teškom bolešću. Teška srca prenosimo ovu vijest javnosti. U narednim danima ćemo dati dodatne informacije u vezi sa sahranom, kako bi svi koji žele odati počast to mogli učiniti. Žarka Laušević, hrabra osoba, tragično je izgubila život nakon teške bolesti u bolnici. Unatoč ogromnim izazovima koje je predstavljao jedan od najsmrtonosnijih oblika raka, pokazao je veliku otpornost i odlučnost do svojih posljednjih trenutaka.

Preporučujemo