Pjevačica Seka Aleksić je jednom prilikom podijelila traumatične detalje iz svog djetinjstva, otkrivajući kako su teškoće kroz koje je prošla oblikovale njen život i karijeru.

ODRASLA U SIROMAŠTVU

Seka je odrasla u siromaštvu i kao dijete bila svjedok porodičnog nasilja. Njen otac je bio nasilan prema njenoj majci, a sve te situacije ostavile su dubok trag na Seki.

“Moj otac je sada pokojni i, iako je bio dobar čovjek, postoje stvari koje se ne mogu zaboraviti. Ja sam mu sve oprostila. Volio je da popije i često bi sve što zaradi davao djeci koja nemaju, čašćavao je ljude. Međutim, postajao je ljubomoran, što je dovodilo do problema s mojom majkom. Ona je najviše patila zbog toga, često je dobijala batine. Bilo je mnogo situacija kada smo ih brat i ja razdvajali, a ona sada ima ožiljke na licu iz tog perioda,” prisjetila se Seka u emisiji “Preživjeli.”

NASILJE U PORODICI

Zbog nasilja, njena majka se odlučila na razvod, što Seka potpuno razumije i podržava. “Razvela se zbog nasilja i to je bilo ispravno. Niko ne bi trebao to preživljavati. Nakon razvoda, otac je otišao u inostranstvo na rad i nismo se čuli pet-šest godina. Odrasla sam uz očuha Milana, kojeg mnogo volim. On nas je gledao kao svoju djecu. Radio je teške poslove kako bi meni zaradio za autobusku mjesečnu kartu da bih mogla ići u školu.”

Kada je imala šest godina, Seka i njena porodica preselili su se iz Zvornika u Banju Koviljaču, gdje je upisala školu. Život je bio veoma težak. “Jako smo teško živjeli, bili smo u izbjegličkom smještaju, a kasnije smo živjeli u staroj školskoj kući bez kupatila. Kupali smo se kod komšija i doslovno smo došli bez ičega,” prisjeća se Seka.

Seka je također iskusila vršnjačko nasilje zbog svog porijekla i siromaštva. “Djeca su bila brutalna prema meni. Ismijavali su me zbog ijekavice, pocijepane obuće i zbog toga što sam nosila istu majicu. Bilo je strašno surovo. Plakala sam danima, ali nisam htjela ništa reći majci da joj ne pogoršam već tešku situaciju. Posebno je bilo teško kada su saznali da mi je majka muslimanka. Imala sam razna podmetanja, gurali su me, pljuvali i cijepali mi majicu. No, sve te situacije su me ojačale. Zahvalna sam svima što su bili takvi prema meni, jer danas ne bih bila ovo što jesam.”

 

 

ŽELJA DA BUDE PJEVAČICA

Njena majka nije podržavala Sekinu želju da postane pjevačica, što je dodatno komplikovalo situaciju. “Mama mi nije dozvoljavala da pjevam, pa sam bježala od kuće. Očuh mi je pomagao da ostvarim svoje snove. Počela sam da pjevam sa 14 godina i išla krijući na žurke. Očuh je pomagao da to sakrijemo od mame. Jednom je mama saznala i pojavila se u klubu dok sam pjevala. Bila sam skamenjena kada sam je vidjela i ispustila mikrofon. No, kada sam joj objasnila da je to moj san i pokazala da sam za jednu noć zaradila pet puta više nego ona za cijeli dan rada, počela je popuštati. Od te zarade kupili smo zamrzivač, i tako je sve krenulo,” ispričala je Seka Aleksić.

Ova teška i emotivna priča oslikava borbu i hrabrost Seke Aleksić. Iz siromaštva i trauma iz djetinjstva, ona je uspjela izgraditi uspješnu karijeru, postavši jedna od najpoznatijih pjevačica na Balkanu. Njena priča je inspiracija mnogima, pokazujući da se iz najtežih situacija može izvući snaga za ostvarenje snova.

Views: 3,763
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here