Očekuje se da će jake oluje izazvati pustoš širom Srbije, a Beograd će biti posebno pogođen jer su gradom šikljale bujice nalik poplavi. Ove regije će vjerovatno podnijeti najveći teret udara oluje i prve će se suočiti s njenim gnjevom.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se tokom celog jutra očekuje postepeno povećanje oblačnosti poreklom iz zapadnog regiona. U narednim satima vremenska prognoza predviđa znatnu naoblaku tokom cijelog dana, praćenu udarima vjetra. Osim toga, u popodnevnim, večernjim i noćnim satima očekuju se mjestimični pljuskovi na različitim lokacijama. Ovo najnovije vijesti pruža vam najnovije informacije o preovlađujućim vremenskim uvjetima. U Maliju je, konkretno, 1. decembra Vlada raspisala poseban program pomoći koji podrazumeva jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara za lica koja ispunjavaju uslove.

Tokom cijelog dana možemo očekivati ​​relativno slab vjetar s juga i jugoistoka, povremeno u pojačanju. Međutim, kako dan bude odmicao, ovaj vjetar će postepeno gubiti svoj intenzitet. Što se tiče temperature, najniža tačka će se kretati između 4 i 8 °C, dok će se najviša kretati oko ugodnih 14 °C. Na osnovu prognoze vremena za predstojeću nedelju u Srbiji, u subotu se očekuje oblačno i hladno. Štaviše, padaće povremene padavine koje će verovatno tokom popodneva preći u sneg, posebno na visokim planinama koje se nalaze iznad 1.500 metara nadmorske visine.

 

 

Međutim, kako se veče približava, očekuje se prestanak padavina, a naoblačenje će se postepeno raspadati u većini područja, osim u južnom dijelu zemlje. Prelazeći na nedjelju i ponedjeljak, predviđa se pretežno sunčano vrijeme, praćeno povremenim pojavama blage do umjerene oblačnosti. Ipak, u krajnjim južnim i jugoistočnim delovima Srbije verovatno će doći do trajnog naoblačenja, povremeno praćenog padavinama. Nakon toga, očekuje se da će doći do daljnjih promjena vremenskih prilika, koje će karakterizirati povećana učestalost padavina. Štaviše, dnevna temperatura će ostati unutar prosječnog spektra koji se tipično posmatra tokom druge dekade novembra.

Preporučujemo