Iris Apfel, cijenjena influenserka poznata po svojoj izuzetnoj dugovječnosti, jučer je graciozno obilježila svoj 102. rođendan, plijenivši pažnju svojih brojnih 2,8 miliona obožavatelja na Instagramu. U refleksivnoj poruci, ponizno je izrazila svoje čuđenje zbog neočekivanog putovanja svog života. Za one koji ne poznaju Iris, ovo je povoljan trenutak da se upoznaju sa njenom izuzetnom zaostavštinom. Iris Apfel, slavna i zadivljujuća ličnost, prava je ikona u području mode i stila.

 

Sama po sebi vizionar, ona bez napora kombinuje odvažnost sa elegancijom, bez napora inspirišući druge da prihvate svoju individualnost i jedinstven osećaj sebe. Oličen njenim prepoznatljivim ličnim stilom i nepokolebljivim samopouzdanjem, Apfelov utjecaj nadilazi puku modu, transcendirajući u simbol osnaživanja i oslobođenja.  Iris Apfel uspješno je urezala svoje ime u anale povijesti mode, zauvijek plenivši naša srca i umove svojom neusporedivom gracioznošću i nepokolebljivom strašću.

 

U svojim mladalačkim godinama, graciozna Iris posvetila se prestižnom carstvu modne industrije, kraseći hale Women’s Wear Daily, gdje su njeni talenti procvjetali, a njena plata iznosila je skromnih 15 dolara sedmično. Bilo je to u očaravajućem mjesecu februaru 1948. godine kada je krenula na bračno putovanje sa svojim voljenim Karlom Apfelom. Sa zajedničkom vizijom i nesalomivim poduzetničkim duhom, udahnuli su život izvrsnom tekstilnom preduzeću nazvanom “Tkalci starog svijeta”, izrađujući bezvremenske tapiserije i tkanja koja su oduševljavala srca nekoliko decenija. Njihova slavna vladavina nastavila se sve do 1992. godine kada su se graciozno povukli sa pozornice trgovine, ostavljajući iza sebe naslijeđe ukrašeno elegancijom i sofisticiranošću.

 

Jedna od njenih najpoznatijih izjava tvrdi da je obilje dokaz istančanog ukusa, dok oskudica počiva u carstvu tuposti. Oduvijek je uživala u stjecanju pristupačnih stvari, ne uznemirujući se zbog njihovih cijena. Štaviše, ona je samouvereno priznala da je davanje pozamašne sume od 700 dolara na torbicu za nju potpuno nezamislivo, jer čvrsto veruje da takav predmet ne bi trebalo da ima tako previsoku cenu.

Preporučujemo