Kviz Slagalica u sinoćnjoj epizodi ne samo da je donijela najviše bodova takmičarima već im je predstavljala i najveći izazov. Kada su to čuli, obojica su se namrštili i nisu ni pokušali da odgovore. To je samo zbog jednog pitanja. “Na YouTube snimku poznati Svetlićki šegrt naručio je kafu od Milkice za njega i majstora Ljubu, šta je po zanimanju?” – ovako se čita pitanje koje im može donijeti po 10 bodova.

 

 

Međutim, i plavi i crveni igrači u slagalici samouvjereno su tvrdili da nemaju znanja i odbili su da pokušaju da odgovore. Jednostavno su namrštili obrve, razmišljali i samouvjereno odmahivali glavama. Ljudi na internetu ne samo da su znali tačan odgovor, već su bili i izuzetno upućeni u sve najjače trikove iz poznatog videa sa preslatkim kovačem. Na Twitteru su se dijelile samouvjerene izjave poput “Neće nestati, možda će jednostavno nestati” i “Oni vole ove lude, neće nas zajebati”.

 

 

Činjenica da je skoro obavljen intervju s njim dodatno učvršćuje njegov legendarni status. Kada se 2007. godine na Jutjubu pojavio kovački šegrt Dragan Petrović Gera iz Svetlića, nije ni slutio da će postići toliku popularnost. Njegov video se i danas prepričava u našoj zemlji i sada je stigao u Slagalicu.

 

Prema izvještajima, Gera sada živi u selu Tranava, nakon što se dva puta ženio i radi kao automehaničar, što se vidi iz njegovih profila na društvenim mrežama. Gera je u poznatom klipu pričala o svakodnevnom životu u kovačkoj radionici, kako žene reaguju na kovače i pohvalila izuzetnu kafu gazdarice Milkice. On je samouvjereno izjavio: “Djevojke više vole aljkave momke nego vrijedne momke, ali kada se dotjeramo, možemo obaviti posao.”

 

 

 

 

 

Preporučujemo