Proslavljeni muzičar, Dino Merlin, nesumnjivo će u novembru održati četiri fenomenalna koncerta u Beogradskoj areni. Uz ogromno interesovanje, vrlo je vjerovatno da će biti dodane dodatne emisije.

 

Ipak, bilo je nekoliko pojedinaca koji voljenog bosanskohercegovačkog umjetnika, nažalost, doživljavaju kao nepoželjnog. Zbog toga je pokrenuta peticija sa ciljem zabrane njegovih izuzetnih nastupa u Beogradu. Merlinomania je ogroman uspjeh – Dino Merlin je u potpunosti rasprodao dvije arene za samo dva dana, a treći koncert je zakazan za 21. novembar. Hajde sada da postavimo pravo na istinu iza ovih manipulativnih tvrdnji. Iako postoji mali broj ljudi koji nasjedaju na ove laži, većina nas odbacuje i zgrozi se takvim zlonamjernim peticijama i inicijativama. Žalosno je da neki pojedinci svoje mišljenje zasnivaju na ovim ozloglašenim lažima, ali vjerujem da ih društvo u cjelini vidi.

 

Drago mi je da vidim da je peticija uklonjena, kao što sam i očekivao, jer kako se ono kaže, ne možeš stalno zavaravati sve ljude. Dino Merlin je zaista impresionirao svoju publiku i ispunio njihov životni san spektakularnom izvedbom Million balona. Ovaj izuzetan događaj će nesumnjivo biti tema razgovora još dugo. Rijetko smo svjedočili ovako nevjerovatnom spektaklu.

 

Nakon dužeg petogodišnjeg suđenja, Viši sud u Beogradu je doneo pravosnažnu presudu (P3. 340/15, 12. februar 2020. godine) koju je potom potvrdio Apelacioni sud u Beogradu (presuda br. Gž3 184/20, februar 2020. godine). 3, 2022). Sud je nedvosmisleno konstatovao da je pripisivanje pogrdnih opaski o bolesnim Srbima Dini Merlinu i etiketiranje njega kao antisrpskog neosnovano. Tokom sudskog postupka nikada nije utvrđeno da je Dino Merlin dao bilo kakve izjave koje bi mogle potkrepiti takve tvrdnje. Sud je priznao da je objavljena informacija nepotpuna, neprovjerena, pa samim tim i lažna.

Preporučujemo