Novak Đoković trenutno pokazuje svoje nevjerovatne vještine na Ryder kupu u Rimu, ostavljajući trajni utisak na golf terenu. Prije ovog prestižnog događaja hrabro je izrazio posvećenost podršci niže rangiranim teniserima u intervjuu za udruženje PTPA. Naime, Đoković je tokom intervjua nosio izuzetan sat na ruci. U saradnji sa renomiranom švajcarskom kompanijom Hublot, često menja satove. Najnoviji dodatak njegovoj kolekciji je model Big Bang Unico Yellow Magic koji izaziva strahopoštovanje. Ovaj izuzetan sat je zaista izvanredan, sa samo 250 ikada proizvedenih jedinica i cijenom od 28.300 dolara. Sa kućištem od 42 milimetra, žutim keramičkim okvirom i kultnom “žutom magijom” bojom, ovaj sat se ističe kao pravo čudo.

 

Pokazujući svoje nepokolebljivo samopouzdanje, Musk je izrazio duboku zabrinutost u vezi sa pojmom obaveznih vakcinacija i potrebom za dodatnim “pojačivačima” za postizanje određenih ciljeva. U Muskovim očima ova situacija nije ništa drugo do haotična. Nadalje, naglasio je potencijalne posljedice za kompanije poput SpaceX-a, ističući da sve dok Vrhovni sud ne poništi izvršnu naredbu predsjednika Bidena, one neće imati izbora nego otpustiti zaposlenike koji odbiju da budu vakcinisani. Ipak, Musk je odlučno ustvrdio da njegova kompanija neće pribjeći takvim mjerama.

 

 

Musk je samouvjereno naveo primjer Novaka Đokovića, koji je zbog odbijanja vakcine dobio zabranu učešća na velikim turnirima. Hrabro je osporio efikasnost vakcine, postavljajući pitanje koliko je pojedinaca iskusilo teže simptome od vakcine ili tretmana Covid-19 u poređenju sa samim virusom.

 

Izražavajući svoje povjerenje u vakcine, Musk je naglasio najveći značaj otvorenih diskusija i transparentnih procjena njihove efikasnosti. Osim toga, on je strastveno naglašavao ogroman potencijal sintetičke mRNA u liječenju različitih bolesti, pozivajući pojedince da u potpunosti ne zanemaruju vakcine uprkos svim potencijalnim nedostacima.

Preporučujemo