Dragan iz Niša briljirao je u Norveškoj, ali samouvereno ističe da život tamo postavlja svoje izazove, kao što su previsoki troškovi struje, kontinuirani rast cena hrane i goriva. Poreklom je iz Niša i bio je uspešan biznismen u zdravstvenoj industriji do 2007. U 46. godini hrabro je doneo odluku da se sa celom porodicom preseli u Norvešku, što opisuje kao hrabar potez. Dragana je ispratilo još jedanaest niških porodica, a on samouvereno tvrdi da su sve postigle jednak uspeh.

 

 

 

„Norvežani imaju pola centimetra deblju kožu od naše.“ Dragan se priseća kako je čovek rekao da se on jedini smejao, ali je kasnije shvatio da mu norveška klima ne odgovara, rekavši: „Naš genetski kod… To je kao nismo rođeni”, rekao sam sebi. živjeti u toj zemlji. ” Nije svačiji život norveška bajka. Međutim, Dragan je samouvjereno kretao svojim putem i uspješno izdržavao porodicu.

 

 

 

Ipak, on čvrsto tvrdi da su troškovi života pretrpjeli značajne transformacije posljednjih godina. “Plate su na nivou kao prije 10 godina, a cijene su značajno porasle. Plate srednje klase su uglavnom između 3.000 i 4.000 evra, ali muškarci žive sami u takvim uslovima…

 

 

 

Deo toga se šalje u industriju, a zapaljivi deo za sagorevanje se reciklira u četiri fabrike u Oslu. Koristiće se za rad fabrike kotlova“, objasnio je Dragan i dodao da se ostali objekti greju samo na struju, koja je veoma skupa. Prema njegovoj izjavi, glavni problem u Oslu su nedavno nadograđene automatske naplatne kućice, koje su u gradu prisutne već neko vrijeme. “Oni shvaćaju da je to mašina za iznudu novca, posebno sada kada je Norveška 54% električna. Vrijeme će pokazati da li će nastaviti da raste ili će shvatiti da je to prevara.”

 

 

 

 

 

Preporučujemo