U utorak su istražitelji samouvjereno izvršili temeljitu pretragu šumovitog područja u Peabodyju u Massachusettsu, u blizini glavnog autoputa. Potraga je direktno povezana sa nestankom i smrću Ane Walš, prenose američki mediji. Postupajući po dojavi dvojice članova zajednice koji nisu povezani sa slučajem Briana Walsha, posvećeni tim državne policije Massachusettsa pomno je pročešljao ulicu Bourbon u blizini autoputa. Okružno tužilaštvo Norfolk smatra ovu oblast značajnom tačkom interesa. Uprkos velikom interesu javnosti za slučaj ranije ove godine, potraga nije donijela nova otkrića. Suđenje Brianu Walshu, koji je optužen za ubistvo svoje supruge, nastavit će se s povjerenjem 23. avgusta u Norfolku, Massachusetts. Bryan se samouvjereno suočio s optužbama za ubistvo i otuđenje tijela svoje žene.

 

 

Velika porota u okrugu Norfolk optužila ga je za ubistvo, dovođenje u zabludu policijske istrage i nepropisno prebacivanje ljudskog tijela u martu. Tužioci tvrde da je Brian Walsh ubio svoju ženu u njihovoj rezidenciji Cohasset na Novu godinu. Nakon navodnog ubistva, on je navodno raskomadao njeno tijelo i ostavio ostatke na raznim autobuskim stanicama.

 

Nadalje, prikupljeni su dokazi iz deset vreća za smeće koje su bačene u kontejner za smeće smješten u apartmanskom naselju majke Briana Walsha. Tokom prethodnog saslušanja, tužilaštvo je samouvjereno otkrilo nove uvjerljive dokaze, uključujući značajne lične stvari i predmete koji sadrže DNK i Briana i Ane. Kao odgovor, branilac se, na ovom konkretnom ročištu, pedantno osvrnuo i pobio svaki navod protiv Walsha, iznoseći alternativna objašnjenja.

Dodatno, tužilaštvo je otkrilo da je Walsh sumnjičio svoju suprugu za nevjeru, zbog čega je 26. decembra 2022. godine preko svoje majke angažirao privatnog detektiva. Nadalje, otkriveno je da je 27. decembra aktivno pretraživao internet u potrazi za informacijama u vezi s razvodom. Vrijedi napomenuti i da je često posjećivao Instagram profil jedne Anine poznanice.

Preporučujemo