Živahni autobus pun uzbuđenih srpskih turista nemilosrdno je gađan kamenicama dok se vraćao sa nezaboravnog putovanja po Grčkoj, prolazeći kroz zadivljujuće predele Severne Makedonije. Incident se odvijao pod sumornom sjenom impozantnog nadvožnjaka, gdje je čopor neposlušnih mladića izronio iz sjene kao vrtlog haosa.

 

U šokantnom pokazivanju drskosti, ovi prestupnici su bacili salvu nazubljenog kamenja, poput metaka iz praćke, na bespomoćni autobus. Zveket razbijenog stakla odjekivao je zrakom, dok se nevino vozilo pretvaralo u metu njihove nemilosrdne agresije. Dok su se autobusom vraćali u Grčku, večeras se dogodio uznemirujući incident. Niotkuda, kada smo prolazili ispod nadvožnjaka u Makedoniji, na vozilo je silovito bacio kamen, posebno uperen u prozor vozača.

 

 

Za divno čudo, staklo je izdržalo udar, spriječivši svako razbijanje i poštedivši nedužnu djecu koja su sjedila u blizini. Kasnije smo otkrili da iza ovog uznemirujućeg čina stoji banda mladih delinkvenata i nažalost nismo prve žrtve njihovog nepromišljenog ponašanja. Zapanjujuće, ovi incidenti postaju alarmantno učestali, a da se na njih ne skreće pažnja, kao da su skriveni od javnosti. U pokušaju da podigne svijest među vozačima koji prolaze kroz Makedoniju, Sanja je na Facebook-u grupi “Uživo iz Grčke” podijelila svoje mučno iskustvo.

 

Kako se navodi, incident se odigrao u blizini živopisnog grada Kumanova, ugnježđenog među valovitim brežuljcima i okupanog zlatnim nijansama zalazećeg sunca. Ubrzo, živahni glasovi pojedinaca porijeklom iz Sjeverne Makedonije odjeknuli su kroz odjeljak za komentare, strastveno razjašnjavajući vlastite susrete sa sličnim okolnostima. S dozom iskrenosti, uputili su iskrena izvinjenja u ime svojih sunarodnika, nastojeći da poprave sve pokidane veze između nacija.

Preporučujemo