Nakon što je pratila majku na Fashion Weeku u Parizu, Nika Tošić upravo se vratila sa starijom sestrom Atinom.

Mlađa kći Jelene Karleuše i Duška Tošića po povratku iz Francuske našla se u ključnom takmičenju, zbog čega je sa svojim TikTok pratiteljima podijelila ishod svog nastupa.

Kad sam se prijavila na takmičenje iz geografije, vjerovala sam da će to biti relativno jednostavan poduhvat, s obzirom na njegovu lokaliziranu prirodu. Međutim, nakon što sam pogledala test, odmah sam shvatila da sam jako podcijenila njegovu težinu i pomislila sam u sebi: “Uistinu sam napravio veliku pogrešku.”

Unatoč intenzivnom učenju, Nika je otkrila da većina pitanja na ispitu nije obrađena u knjizi. Shrvana tom spoznajom, uzviknula je: “Tako sam frustrirana, dođe mi da odustanem!” Sumnja ju je izjedala kad je izrazila: “Nemam vjere u svoju sposobnost prolaska.”

“Iako je fizika blizak konkurent, geografija drži titulu mog najdražeg predmeta. Unatoč mojoj ljubavi prema tome, imala sam malo vjere u svoju sposobnost da prođem test.

Začudo, uspjela sam odgovoriti na više od polovice pitanja, ali u glavi mi je ostala sumnja u njihovu tačnost. Duboko u sebi znala sam da ću odustati od polaganja kontrolnog, ako prođem test.”

Preporučujemo