Za dugotrajne, ukusne krumpire oslonite se na ove smjernice kako biste bili sigurni da će ostati čvrsti, glatki i punog okusa. Nakon što se krumpir skladišti određeno vrijeme, počinje nicati i doživljava pad svoje vizualne privlačnosti i okusa.

Čuvanje krumpira izvan hladnjaka nudi veliku pogodnost. S druge strane, ako ostanu u neprikladnom okruženju dulje vrijeme, njihovo stanje se može pogoršati ili čak mogu početi pokazivati ​​znakove bolesti.

Nepravilno skladištenje krumpira može dovesti do razvoja klica na usjevu. Pri promatranju ovakvih izbočina na krumpiru vidljivo je da je temperatura skladištenja prekoračila odgovarajuću razinu te da ostali uvjeti nisu zadovoljili potrebne standarde.

Genijalna metoda koju je djed smislio kako spriječiti nicanje krumpira. Platnene vrećice služe kao spremnici za skladištenje krumpira. Prije nego što nastavite, važno je temeljito pregledati stavke kako biste bili sigurni da nema znakova oštećenja ili savijenih dijelova.

U slučaju da naiđete na oštećeni, poželjno ga je izvaditi iz vrećice. Stavite kestene i žir u vrećicu zajedno s krumpirom. Rast izdanaka otežava kesten, a sušenje i venuće usporava žir. Uz pomoć ova dva izuzetna proizvoda, krumpir se može čuvati na dulje vrijeme, omogućujući vam da u njemu uživate bez brige.

U podrumu, koji je bio i mračan i hladan, djed je spremao svoj krumpir. Tijekom cijelog trajanja temperatura nikada nije prelazila 7 stupnjeva Celzijusa. Ako podrum nije dostupan, preporučljivo je odrediti hladniji i tamniji prostor unutar kuće posebno za skladištenje krumpira.

Kako bi se izbjeglo nicanje krumpira, može se primijeniti jednostavna metoda. Jednostavno dodajte jednu jabuku u vrećicu punu krumpira. Etilen, prirodni spoj koji proizvode jabuke, igra ključnu ulogu u održavanju svježine i čvrstoće krumpira.

Kao rezultat ove metode, jabuka može učinkovito spriječiti nicanje krumpira u trajanju od približno 8 tjedana. Kako biste održali svježinu krumpira, savjetuje se izbjegavati njegovo skladištenje u plastičnim vrećicama ili kutijama.

Preporučujemo