U četvrtak u ranim jutarnjim satima, oko 1.20 sati, dogodio se incident u Zagrebu u kojem je dvadesetjednogodišnji državljanin Srbije postao predmet policijske intervencije dok je vozio automobil sa austrijskim registarskim tablicama preko Jadranskog mosta u smjeru juga. Situacija je eskalirala kada je policija zaustavila vozača kod Riječke ulice i utvrdila da nema vozačku dozvolu, što znači da nije položio vozački ispit.

SURADNJA

Umjesto suradnje s policijom, mladić je odbio pokazati svoje osobne dokumente kada su ga policajci zatražili, umjesto toga verbalno napadajući službene osobe, kako prenosi Index.hr. Nakon toga, policajci su morali fizički intervenirati, izvlačeći mladića iz vozila i stavljajući mu lisice radi njegove i njihove sigurnosti.

Slučaj je zatim prenesen nadležnom prekršajnom sudu, gdje je dvadesetjednogodišnjak proglašen krivim. Sud je odredio da plati novčanu kaznu u iznosu od 30.677,10 kuna (što je približno 3.970 eura) i izrekao mu zaštitnu mjeru koja uključuje zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci.

 

ČUVAJTE SE

Ovaj incident podsjeća na važnost poštivanja zakona i pravila prilikom vožnje u inozemstvu te na posljedice koje mogu nastati zbog nepoštivanja istih. Bez obzira na državljanstvo ili registraciju vozila, svaka osoba je dužna poštivati lokalne propise kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu.

Ovakvi slučajevi također naglašavaju važnost suradnje s policijskim službenicima i poštivanja njihovih zahtjeva tijekom prometnih kontrola. Osim toga, kazne za nepoštivanje pravila vožnje mogu biti znatne, kao što je u ovom slučaju, gdje je novčana kazna izrečena kao i zaštitna mjera koja dodatno ograničava vozačeva prava.

Ukratko, ovaj incident služi kao podsjetnik svima da se pridržavaju zakona i propisa kada je u pitanju vožnja u inozemstvu, čime se osigurava sigurnost svih sudionika u prometu i poštivanje pravne procedure.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here