Siniša Mihajlović, proslavljeni nogometaš, svoju je brojnu obitelj redovito vodio na odmor luksuznom jahtom u blizini pitoresknog otoka Šparđija, smještenog između Sardinije i Korzike. No, od Mihinog odlaska krajem prošle godine dinamika se pomaknula. Zbog toga su Arijana i djeca ove godine morali potražiti alternativna mjesta za odmor. Svojedobno je Miha samouvjereno kupio luksuzni brod za svoju obitelj, ni manje ni više nego cijenjenu kreaciju Roberta Kavalija.

Najznačajniji aspekt ovog broda je njegova upečatljiva boja, koja se pretvara iz zelene u ljubičastu ili zlatne u plavu, ovisno o kutu sunca. Izuzetno plovilo pomno je izradio poznati pomorski arhitekt Tomaso Spadolini, a dizajn interijera nosi ime samog cijenjenog talijanskog dizajnera. Od svog predstavljanja 2004. godine, jahta “Roberto Cavalli” dosljedno je održavala svoj prestiž bez premca. Baglietto 41 može se pohvaliti impresivnom dužinom od 40,8 metara i velikom širinom od osam metara. Sa svojim snažnim osnovnim motorom koji stvara nevjerojatnih 3700 konjskih snaga, ova jahta pouzdano postiže najveću brzinu od 35 čvorova.

 

 

Trup jahte izrađen je od izdržljivog aluminija, dok je njezina luksuzna paluba, s jacuzzijem, elegantno ukrašena tikovinom. Uz mogućnost smještaja do osam gostiju u svojim udobnim stambenim prostorima, uz četveročlanu profesionalnu posadu, ovo plovilo odiše samopouzdanjem i sofisticiranošću. Na temelju procjena, Kavalijev nautički pothvat procijenjen je na impresivnih 20 milijuna eura. Nagađa se da je projektant u gradnju uložio dvostruko veći iznos.

 

 

Mihajlović se godinama uživao u ponosu što je cijenjeni vlasnik velebne jahte na kojoj su se tijekom festivala u Cannesu održavale najfinije zabave. Ostaje, međutim, neizvjesno hoće li jahta i dalje ostati u njihovom vlasništvu, jer mediji su Sinišu i njegovu djecu zadnji put snimili 2020. godine. Zanimljivo je da Mihina udovica i djeca dijele slike s ljetovanja, no izostanak jahte izaziva pitanja.

Preporučujemo