Lepa Brena je 1979. godine stigla u Beograd i diplomirala turizam na Fakultetu umetnosti. Od samog početka naišla je na brojne izazove, jer se njena petočlana porodica oslanjala isključivo na očeve prihode kao medicinskog tehničara, a majka je povremeno zarađivala kao krojačica.

 

 

 

Nedovoljna finansijska podrška za studije u Beogradu podstakla je Brenu da aktivno traži zaposlenje. Na oglas za čuvanje djece, samouvjereno se prijavila za brigu o novorođenoj kćerki mladog bračnog para Cvete i Tomislava Štajdohara. Prepoznajući njene izuzetne kvalitete, porodica Štajdohar odabrala je Brenu za savršenu dadilju za svoje dijete Anu. Naime, Brena je živela u komfornom stanu na Tašmajdanu, koji je porodica izdašno obezbedila.

 

 

Za to vrijeme Lepa Brena, tada poznata kao Fahreta Jahić, boravila je u skromnom stanu ispod Tašmajdana, u neposrednoj blizini Palilulske pijace. Kao dadilja, Brena je marljivo brinula o meni u nedostatku drugih. Kako je njena karijera skočila u nebo, još uvijek postoji izuzetna anegdota iz tog doba. Moglo bi se reći da mi je Brena, na neki način, odredila da se duboko bavim muzikom“, samouvereno je primetila Ana jednom prilikom. Brena je brzo prepoznala neodrživost života u užurbanom gradu s oskudnim prihodima, a istovremeno je nastavila školovanje. Uprkos neizmjernoj strasti da postane pjevačica, samouvjereno je donijela odluku da se vrati u svoj voljeni rodni grad, Brčko.

 

 

U početku je pokazala svoj talenat izvodeći rok muziku zajedno sa lokalnim bendom. Međutim, njeno muzičko putovanje napravilo je izuzetan iskorak kada je renomirani Lira Show bend krenuo u njen grad. Brena se bez oklijevanja hrabro odazvala njihovom pozivu za pjevačicu. Od tog trenutka nadalje, njen put do uspjeha postao je neizbrisiv dio istorije.

Preporučujemo