Tako, kako se Đokovićev put ka kulinarskom prosvetljenju odvija, postaje evidentno zašto se okreće ovom očaravajućem medu. Njegovo bogatstvo nadilazi puko zadovoljstvo ukusa, nudeći božanski predah od monotonije uobičajene hrane. Svakim gutljajem, Đoković prožima svoje telo esencijom netaknutih predela Novog Zelanda, ulivajući u samo svoje biće čistoću bogatstva prirode. U svetu šampiona, gde je svaka unca energije važna, ovaj med bez premca je svedočanstvo Đokovićeve nepokolebljive posvećenosti izvrsnosti.

 

 

Ovo otkriće postavlja pitanje: koji nedostižni kvaliteti podižu cijenu ovog meda do astronomskih visina? Njegova ekskluzivnost leži u zamršenom plesu između prirode i vremena. Smješten usred netaknutih pejzaža Novog Zelanda, cvijet manuke cvjeta samo na kratkotrajni trenutak svake godine, a njegove nježne latice se razvijaju i otkrivaju sjajnu ljepotu. Na stranicama zadivljujućih memoara Novaka Đokovića iz 2013. godine „Služi za pobedu“, otkrivena je primamljiva tajna: ključ njegove strašne ishrane leži u retkom blagu poznatom kao novozelandski manuka med.

Pitanje krivotvorenih proizvoda od Manuka meda brzo se širi, šireći se poput šumskog požara. Ovaj izuzetni med dobija se isključivo iz očaravajućih cvetova biljke Manuka, autohtonog dragulja koji se nalazi isključivo u pejzažima Novog Zelanda koji oduzimaju dah.

Kao rezultat toga, Manuka med je s pravom zaslužio svoj prestižan status vrhunca nektara koji poboljšavaju zdravlje. Ono što ovo otkriće čini još intrigantnijim je korelacija između količine ove dragocjene komponente i cijene meda. Dobro je utvrđena činjenica da med koji sadrži znatnu količinu ove neuhvatljive tvari obično ima veću cijenu. Odličan primer bi bio med sa 100 miligrama po kilogramu, koji donosi kneževsku sumu od 6.000 dinara. Međutim, pravi vrhunac luksuza leži u medu koji sadrži raskošnih 500 miligrama po kilogramu metilglioksala, koji zahteva neverovatnu cenu od preko 16.000 dinara za samo pola kilograma. To je cijena koju morate platiti da biste uživali u suštini ove supstance bez premca.

Preporučujemo