Hrvatska se suočava s iznenadnim vremenskim promjenama koje su izazvale prvo oluju, a sada i pad snijega. Fenomen se proširio i na susjednu Sloveniju, a dramatične slike to potvrđuju.Meteorolozi su najavili da bi danas na visokim planinama mogao pasti snijeg. To se već dogodilo na Platku, a kamere su zabilježile prekrivanje vrha Radeševa snježnim pokrivačem.

 

Hrvatska je trenutno suočena s iznenadnim promjenama vremena. Prvo je stigla oluja, a sada je uslijedilo i iznenadno pada snijega. Snježni pokrivač se pojavio čak i u Sloveniji, što je rezultiralo dramatičnim scenama, kao što se vidi na fotografijama.Prema prognozama meteorologa, danas bi mogao pasti snijeg na najvišim planinama. To se već ostvarilo na Platku, posebno na vrhu Radeševa, što su zabilježile kamere.

Državni hidrometeorološki zavod najavljuje da će sutra biti djelomično oblačno, s pretežno sunčanim vremenom u centralnim i istočnim područjima. Na jugu će prema jutru još možda biti malo kiše, a u unutrašnjosti je moguća pojava magle.Na Jadranu će prema kraju dana doći do povećanja oblačnosti, a vjetar će biti uglavnom slab na kopnu, dok će na Jadranu noću i ujutro puhati jaka bura s olujnim udarima, postupno slabljenjem tijekom dana.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 2 i 7 stupnjeva Celzijusa, na Jadranu između 11 i 16 stupnjeva. Najviše dnevne temperature kretat će se uglavnom između 10 i 15 stupnjeva, dok će na Jadranu biti između 17 i 22 stupnja Celzijusa.Zanimljivo je napomenuti da je danas pao snijeg čak i u Sloveniji, a Kredarica, koja se nalazi na 2.541 metra nadmorske visine, zasjela je bijelim pokrivačem.Vrijedi se prisjetiti da je prolazak hladnog fronta preko splitskog područja donio intenzivne padavine, uz obilnu kišu i bujične poplave u nekim dijelovima.

Preporučujemo