Ana Brnabić, bivša premijerka Srbije, na nedavno održanim izborima izabrana je za predsjednicu Skupštine Srbije. Dugi niz godina Ana Brnabić održava sretnu suradnju s dr. Milicom Đurđić, koja je rezultirala rođenjem sina Igora.

No, postoje brojni aspekti života Ane Brnabić koji ostaju relativno nejasni. Rođena 1975. u Beogradu, Brnabić je 1994. završila Petu beogradsku gimnaziju. Godine 1998. uspješno je završila studij poslovne administracije na Sveučilištu Northwood u Michiganu i stekla diplomu.

Nakon toga uspješno je završila MBA studij marketinga na Sveučilištu Hull u Engleskoj. Nakon povratka u Srbiju 2001. godine, više od desetljeća svoje karijere posvetila je suradnji s međunarodnim organizacijama, stranim investitorima, lokalnim vlastima i javnim sektorom u zemlji.

Nakon izbora u kolovozu 2016. preuzela je dužnost ministrice državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije, na kojoj je dužnosti bila do imenovanja za premijerku.

U ulozi ministrice državne uprave i lokalne samouprave posvetila se reformi javne uprave s posebnim naglaskom na implementaciju elektroničke uprave. Njezin je cilj bio transformirati državu u službu usmjerenu na građane.

Preporučujemo