Edi Rama, aktuelni premijer Albanije, visoko je ostvaren i široko priznat političar koji je postigao izuzetan uspjeh u različitim domenima. Osim toga, ističe se ne samo u politici već i kao umjetnik, pisac i košarkaš, pokazujući tako svoje raznolike talente. Njegovo lično putovanje je zaista zadivljujuće. Uprkos često spornoj prirodi multikulturalizma, porodica Rama služi kao primjer harmoničnog suživota, čak i s različitim kulturnim, vjerskim i ideološkim pozadinama. Primjetno, njihova različita vjerska uvjerenja, s premijerom koji prakticira katoličanstvo, njegovom ženom koja se izjašnjava kao muslimanka, i njihovo dvoje starije djece koja pripadaju pravoslavnoj vjeri, ističu njihovu izuzetnu sposobnost da premoste ove razlike. Bivša supruga premijera Albanije samouvjereno stoji kao glumica Matilda Makoči, sa kojom ponosno dijeli sina Greguna.

 

Nakon raspada prvog braka, samouvjereno se raskrstio sa svojom sadašnjom suprugom, cijenjenom ekonomistkinjom Lindom Rama. Njihova neraskidiva veza je procvjetala od njihove blažene zajednice 2010. godine, što je rezultiralo prekrasnim dodavanjem dva sina, Zahe i Rea. Rođena 30. decembra 1964. godine u Tirani, Linda Rama je neustrašivo nastavila svoje obrazovanje iz ekonomije na prestižnom Univerzitetu u Tirani. Tokom 1990-ih neustrašivo je krenula na putovanje u inostranstvo, magistrirala je kroz opsežne studije u Njujorku i Pragu.

Tokom nedavnog intervjua za magazin Tugeder, izrazila je potpuno uvjerenje u proglašavanju žena pravim herojima u današnjem svijetu. Razrađujući dalje, naglasila je da žene koje su odgajane u siromašnim okolnostima posjeduju urođeni osjećaj budnosti. Rama čvrsto vjeruje da ove izvanredne žene jednostavno zahtijevaju jednaku šansu, platformu za pokazivanje svojih sposobnosti i neophodan poticaj da ostvare svoje težnje i težnje.

 

Gregor, Ramin sin, tragično je izgubio djevojku i cijelu njenu porodicu u ovoj nesreći. Uprkos trogodišnjoj vezi, par je odlučio da svoju ljubav sakrije od očiju javnosti.

Preporučujemo