Slučaj Koste Kecmanovića i dalje privlači jako veliku pažnju svih medija u cijeloj regiji. Samo u Srbiji je do sada urađeno na stotine raznih TV emisija sa raznim stručnjacima koji su se bavili ovim stravičnim slučajem. 3 maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, Kosta je ubio 10, a ranio još tri osobe.

Adriana Dukić tragično je izgubila život tijekom masakra Koste Kecmanovića 3. svibnja, gotovo kao da je imala jeziv predosjećaj nadolazeće tragedije. Prije ovog užasnog događaja, skladala je iskrenu pjesmu za svoju majku, izražavajući njihovu vječnu ljubav u prekrasnim stihovima koji su je uvjeravali da će njihova veza opstati bez obzira na njihovu fizičku razdvojenost.

U jezivoj pjesmi Adriana je izrazila nepokolebljivu ljubav prema svojoj dragoj majci, makar ih beogradski putevi razdvajali. Nije ni slutila da će ovi iskreni stihovi kasnije progoniti duše njezinih najmilijih. Oni koji su čuli pjesmu sada je analiziraju, razmišljajući o jezivoj mogućnosti da je nevina djevojka možda imala neke predosjećaje o zlu koje će se kasnije dogoditi. No, nepobitno je da nije mogla predvidjeti tragični masakr koji se dogodio u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Prije desetak dana Biljana Paunović, majka ubijenog tinejdžera, hrabro se na sudu suočila s ubojicom, njegovim roditeljima, školom i državom. Istaknula je da joj je gubitak kćeri Adriane posebno težak zbog tragične smrti školske drugarice u Srbiji, gdje su se preselili godinu i pol dana prije.

Potresena četrdesetogodišnja Biljana pred sudom je izrazila duboku bol povukavši paralelu između Adrianine smrti i hipotetskog scenarija da je odgovoran njezin rođeni brat. Tijekom našeg boravka u Franciscoji, bio sam zaposlen u apoteci i moja misija je bila pomagati svima koji su stigli iz Srbije. Taj se osjećaj srodstva proširio čak i na strance, koje sam smatrao bliskim članovima obitelji, mlađe pojedince kao braću i sestre, a starije pojedince kao roditeljske figure. Preseljenje na ovo novo mjesto pojačalo je moju percepciju obiteljskih veza, pojačavajući tugu koju sada osjećam.

Nakon tragičnog događaja, ona se, zajedno sa cijelom svojom obitelji, nalazi u stanju zbunjenosti, nesigurna kako i kamo dalje. Donijeli su odluku da se iz rodnog mjesta u Francuskoj presele u Srbiju, smatrajući da je to sigurnija zemlja. No, Marina Ivelja, odvjetnica obitelji, koja zastupa dječaka odgovornog za razorni masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” 3. svibnja 2023., koji je rezultirao gubitkom devetero nedužne djece i školskog čuvara, tvrdi da je vrijednost Imovina njegovih roditelja procjenjuje se na oko 600.000 eura, unatoč činjenici da službena procjena nije izvršena.

Odvjetnik obitelji Kecmanović u četvrtak je tijekom parničnog postupka koji je u tijeku protiv obitelji 14-godišnjeg nasilnika istaknuo da njihova imovina iznosi ukupno 598.500 eura. S obzirom na navedeno, predložila je privremenu obustavu parničnog postupka do okončanja kaznenog postupka, budući da ishod parničnog postupka ovisi o ishodu kaznenog postupka. Suđenje se održalo u Palači pravde.

Prema našim saznanjima, ni u jednom slučaju masakra u školi procjenitelj nije proveo vještačenje nekretnina obitelji počinitelja. Posljedično, ukupna vrijednost njihove imovine ostaje neutvrđena. Malo je vjerojatno da se imovina obitelji Kecmanović procjenjuje na 600.000 eura! Prema pouzdanom izvoru povezanom sa slučajem, advokat je pokušao da umanji vrijednost za najmanje 200.000 eura, uzimajući u obzir svu imovinu koju posjeduju Miljana i Vladimir, objašnjava portal Republika.

Čini se da se radilo o pažljivom planiranju, na što ukazuje i Iveljina izjava da će vjerojatno biti oko 15 do 20 ročišta. Ostaje pitanje hoće li imovina koju posjeduje obitelj Kecmanović biti dostatna za pokriće troškova njihovog pravnog zastupanja. Naknadni troškovi, prema Iveljinim riječima, uključivat će sudske pristojbe, troškove ovrhe i na kraju primarni tužbeni zahtjev za naknadu štete koju su pretrpjeli tužitelji. Otac počinitelja posjeduje stan od 87 četvornih metara u Savskom vencu i automobil mercedes iz 2005. godine. Supruga je vlasnica stana kod Vukovog spomenika od 47 kvadrata, parking mesta na tom mestu, polovine stana na Vračaru od 57 kvadrata, polovine stana na Zvezdari od 91 kvadrata, pola udjela u obiteljskoj kući u Nišu, pola pomoćnog objekta od 40 kvadrata u Nišu, oko 25 ari poljoprivrednog zemljišta, građevinskog zemljišta i njiva u Nišu i okolici Paraćina, kao i 2017. Automobil “Fiat 500”.

Podsjetimo, u četvrtak i petak trajalo je suđenje za građansku parnicu obitelji Kecmanović, konkretno Koste Kecmanovića, odgovornog za tragičnu smrt devetero djece i školskog čuvara 3. svibnja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. kod Višeg suda u Beogradu.

Članovi obitelji žrtava masakra, grupa koju čini 27 tužitelja, pokrenuli su parnični postupak protiv okrivljenih, odnosno maloljetnog Koste Kecmanovića i njegovih roditelja. Sud će tužbu pomno razmotriti, zadržavajući svoju odluku do okončanja parničnog postupka. U tom će trenutku sud odlučiti hoće li u potpunosti ili djelomično prihvatiti tužbu obitelji ili je eventualno u potpunosti odbaciti.

Preporučujemo