Novo groblje u Beogradu bilo je danas potresan događaj jer je upriličena kremacija Žarka Lauševića, cenjenog glumca. Ova svečana prilika okupila je ogroman broj kolega, prijatelja i članova porodice, koji su svi bili željni da se konačno oproste od ovog legendarnog pojedinca. Posebno je prisustvovala njegova draga supruga Anita, u društvu kćerki Asje i Jane i sina Dušana. Zajedno su stajali nepokolebljivi, srca im teška od tuge, dok su tokom čitave ceremonije tražili utjehu u međusobnom prisustvu.

 

Jedan intrigantan aspekt vrijedan spomena je da je tokom pogrebnog postupka bilo primjetno izostanak pogrebne službe, a potvrđeno je da se porodica izričito opredijelila za održavanje vjerskih obreda. Ovaj izbor je u skladu s protokolom o ispraćaju kremacije, koji porodici daje potpunu autonomiju u odlučivanju hoće li ili ne uključiti pogrebnu uslugu kao dio postupka. Pre polaska, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana je svečanost, koja je imala sentimentalni značaj jer je to bilo omiljeno pozorište Žarka Lauševića.

 

 

Komemoraciji su prisustvovali brojni uvaženi pojedinci, među kojima je poznata Tamara Vučković Manojlović, Vida Ognjenović, Vojislav Brajović, Irfan Mensur, Svetlana Bojković, Milutin Karadžić, Dragan Bjelogrić, Svetozar Cvetković, Milan Marić i Petar Božović, koji su održali srdačne govore u čast njihov dragi kolega i prijatelj.

 

 

Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 63. godini u hrabroj borbi protiv teške bolesti, ostavljajući suprugu Anitu da podijeli poražavajuću vijest sa svijetom. Rođen 19. januara 1960. godine u živopisnom Cetinju, Žarko Laušević se istakao u živopisnoj eri 80-ih, plenivši publiku svojim izuzetnim talentom i nezaboravnim portretom Miloša Obilića u kultnom filmu “Boj na Kosovu”.

Preporučujemo