Preminuo Žarko Laušević u 63. godini nakon teške i kratke bolesti, sahrana zakazana za ponedeljak u 14 sati.Ugasio se glas nezaboravnog Žarka Lauševića, koji je ostavio neizbrisiv trag ne samo kao glumac već i kao autor četiri knjige. Poslednje delo, “Padre, idiote!”, donosi intimne priče o prvim danima slobode, otkrivajući susrete sa poznatim ličnostima poput Arkana i Cece na stadionu Obilića, gde ga je odveo Dragana Nikolića.

 

 

 

Arkan je snažno udario jednu od fudbalskih lopti koja mu je smetala na putu, zbog čega se ona nadvila preko impozantne ograde koja je okruživala stadion. Neophodno je da se malo odvojite od trenutne situacije, jer će to omogućiti da vrijeme koje prolazi na kraju dovede do zaborava i blijeđenja bilo kakvih dugotrajnih sjećanja. Ne mogu to učiniti. – Šta, kučkin sine, zar to ne možeš? – Signalizira čovjeku u dresu da pronađe loptu. – Zaboraviti. Imate nevjerovatnu priliku da u potpunosti otpustite sve svoje brige i brige. Prihvatite slobodu da krenete na nevjerovatno putovanje do raznih destinacija, dopuštajući sebi luksuz da uronite u nove kulture i iskustva na duži vremenski period, koji traje više godina. U ovom trenutku nalazim se bez pasoša kod sebe.

 

Zanemarite svoj pasoš; da li ste zainteresovani da ga završite sada? Možda tokom naše šetnje? – zgrabi telefon. Odgovorio sam odmahujući glavom u nevjerici. Pogledao je u mom pravcu, ali činilo se da mu je uzvratiti sličnim izrazom lica težak zadatak. Nije izgovoren čak ni običan pozdrav. Uprkos ovom nezgodnom susretu, nisam mogao a da ne priznam prijatno vreme koje nas je obavilo.

 

Dostupan sam vam u svakom trenutku, danju i noću, bez ikakvog oklijevanja i rezervacije. Predan sam da učinim sve što je potrebno da vam otplatim dug, a sve zbog Natalijine velike pohvale i divljenja prema vama. Namerno sam se uzdržao od izražavanja osećanja pred Cecom, ali budi uveren da te veoma poštujem.

 

 

 

 

Preporučujemo