Svi oni koji su malo stariji, vjerujemo da su čuli za ednog od prvih i najpoznatijih svjetskih mađioničara. U pitanju je Dejvid Koperfild, koji je sredinom 90 godina prošloga vijeka, uspio da na državnoj televiziji da nestane Kip Slobode na par trenutaka. Svakako, u pitanju je stari madžioničarski trik, kojeg zna jako malo ljudi.

Tokom 80-ih i 90-ih, redovni TV specijali Davida Copperfielda bili su sveprisutno prisustvo u carstvu magije. Njegove zadivljujuće iluzije i uvjerljivi narativi revolucionirali su percepciju mađioničara širom svijeta.

David Copperfield, pojedinac koji je bez napora prešao Kineski zid, graciozno se vinuo iznad Velikog kanjona i zadivio publiku svojom sposobnošću da nestane vozova, nastavlja da pleni gledaoce svojim izuzetnim podvizima. Dakle, ko je zapravo David Copperfield i čime se trenutno bavi?

Iako njegovo ime možda nije toliko istaknuto u trenutnim razgovorima u poređenju sa 90-im kada je dostigao vrhunac svoje slave, njegove emisije u Americi i dalje privlače značajne sljedbenike, a ulaznice su veoma tražene. Priznat od strane Forbesa kao najuspješniji mađioničar na svijetu, uživao je u karijeri dugoj više od četiri decenije. Ne samo da se David etablirao kao vješt izvođač, već je pokazao i svoju poslovnu sposobnost uspješnim upravljanjem 11 luksuznih hotelskih naselja na Bahamima. Trenutno, on osvaja publiku ne samo svojim magičnim sposobnostima već i privlačnim izgledom. Očigledno je da se bavio tretmanima podmlađivanja lica, a kosa mu je s vremenom postala obimnija, što je dovelo do nagađanja da možda nosi periku.

Davidova historija je intrigantna, jer je bio upleten u više skandala koji uključuju optužbe za seksualno zlostavljanje. Prva optužba stigla je 2007. od Lacey L. Carroll, iako je njena tužba na kraju odbačena. Nedavno, pre tri godine, pojavile su se nove optužbe, ovog puta u vezi sa zlostavljanjem tinejdžerke 1988. U pogledu njegovog ličnog života, Davidovo romantično putovanje uključivalo je značajnu vezu sa manekenkom Claudiom Schiffer, koju je sreo tokom jednog od svojih nastupa. . Njihova veza je brzo rasla, što je navelo Davida da je zaprosi samo sedam meseci kasnije, poklonivši joj raskošan verenički prsten od 4,5 miliona dolara.

Suprotno uvriježenom mišljenju, par nikada nije razmijenio zavjete, što je dovelo do spekulacija da njihova romansa nije ništa drugo do pomno orkestriran publicitet, pri čemu je žena navodno primala znatnu finansijsku nadoknadu. Od 2006. godine David je ušao u partnerstvo sa Chloe Gosselin, 28 godina mlađom manekenkom, a zajedno imaju 14-godišnju kćer Skye.

Dodatno ažuriranje vijesti:

Konzistentno izazivajući interes javnosti, Mirka Federer se smatra jednim od najpoznatijih supružnika.

Rođena 1. aprila 1978. u Čehoslovačkoj, u svijet je ušla kao Miroslava Vavrincova. Kada je imala samo 2 godine, njena porodica je donela odluku da emigrira u Švajcarsku. Sa nepunih 9 godina prvi put je uzela teniski reket, inspirisana slučajnim susretom sa Martinom Navratilovom na jednom turniru.

Godine 2000. postigla je svoj najviši svjetski rang od 83 i imala je priliku da se takmiči za Švicarsku na Ljetnim olimpijskim igrama održanim u Sidneju, Australija. Tokom ovog događaja ukrstila se sa Rodžerom Federerom. Sljedeće godine su se udružili za takmičenje u parovima na Hopman kupu. Nažalost, Mirkina teniska karijera prekinuta je 2002. godine zbog povrede stopala. Međutim, otprilike u to vrijeme ona i Federer su započeli romantičnu vezu. Zanimljivo je da je Mirka već bila posvećena nekom drugom, tačnije imućnoj osobi iz arapskog svijeta, ali njeno srce je na kraju zarobio Federer.

Shvativši svoju duboku naklonost prema proslavljenom teniseru, raskinula je njihov angažman, skrivajući ovu odluku od očiju javnosti na duži period. Nakon sedam godina pauze u vlastitoj teniskoj karijeri zbog povrede, Mirka sada stoji uz Federera na izvanrednoj osnovi. Par je 2009. godine razmijenio zavjete, a Mirka je naglasila da joj on služi kao krajnji oslonac. “Tokom tih mukotrpnih osam mjeseci oporavka, Rodžer mi je pružio utjehu bez premca. On mi je efektivno vratio vezu sa teniskim sportom. Kad god je ostvario pobjedu, osjećala sam se kao da sam i ja trijumfovala”, izjavila je jednom Mirka.

Intrigantno je kako je par proširio svoju porodicu rođenjem blizanaca ne jednom, već dva puta. Prva prilika rodila je dvije kćeri, Milu Rose i Charlene Riva, dok je drugi put rezultirala dolaskom dva sina, Lea i Leni. Kao rezultat toga, Rogerove porodične fotografije i dalje će odisati neodoljivim šarmom, hvatajući blistave osmjehe njegove djece. Javnost je imala ograničene mogućnosti da vidi Federerovu i Mirkinu djecu, jer se teniska zvijezda svjesno trudila da zadrži privatnost i zaštiti svoj porodični život od reflektora. Iako su povremeno nastupali na turnirima, njihovo prisustvo je ostalo relativno rijetko. Uprkos statusu njihovog oca kao jednog od najuspešnijih i najbogatijih sportista u istoriji, Roger Federer’njegova djeca ne zavise od njegovog bogatstva. Naime, teniser je prije nekoliko godina otkrio kako su njegova djeca pronašla načine da zarađuju vlastiti džeparac.

Prema Federeru, kao i prethodnih godina, odlučili smo da iznajmimo kuću za vrijeme boravka u Indian Wellsu jer nam je to postala uobičajena praksa. Međutim, kada je Majami u pitanju, više volimo da ostanemo u hotelu. Ipak, važno nam je da imamo osjećaj sigurnosti u pogledu rasporeda spavanja, posebno zbog naše djece i njihove svakodnevne rutine.

Preporučujemo