Tokom 1980-ih, jugoslovenska muzička scena se nedvosmisleno vrtela oko Olivera Dragojevića i Lepe Brene. Ove legendarne figure odisale su različitim osjećajima i zvukovima, ali su obje nesumnjivo vladale kao glavne zvijezde nacije tokom tog doba. Uprkos njihovoj različitosti u žanrovima, oni su bez stida priznali svoje harmonično drugarstvo, na kraju ujedinjeno zajedničkom strašću prema muzici. Veza Lepe Brene i Olivera Dragojevića je veoma poštovana i cenjena.

 

Slika Lepe Brene sa Oliverom  snažan je dokaz njihove bliske veze i međusobnog poštovanja, koja prevazilazi uobičajenu profesionalnu ljubaznost. Ova kultna fotografija, za koju se vjeruje da je nastala 1980-ih, kada su oba umjetnika bila na vrhuncu svojih karijera, prikazuje Brenu kako samouvjereno pozira s Oliverom, naslonjena na njegovo rame. Vjeruje se da je snimljen u Hrvatskoj, što dodatno naglašava njihovu duboku povezanost.

 

Oliver Dragojević je otišao 2018. godine, a Lepa Brena i ostali su se oprostili od njega. Ona je hrabro podijelila detalje njihovog posljednjeg susreta. Dat ću sve od sebe da završim zadatak. Postoji samo nekoliko odabranih pojedinaca koje sam istinski volela, cijenila i poštovala, a nažalost, napustili su ovaj svijet. Nemoguće je riječima opisati neizmjerne emocije i divljenje koje gajim prema ovim osobama.

 

Oliver Dragojević je nesumnjivo jedna od ovih izuzetnih ličnosti. Iskreno se nadam da je pronašao utjehu na prekrasnom, spokojnom mjestu i da je svjestan trajnog uticaja koji je ostavio iza sebe. Imala sam privilegiju da ga vidim poslednji put u Skandinaviji. – Dok je točio gorivo, došla je devojka da mu očisti prozor. Uzela sam četku za prozore i našalila se da ću je očistiti umjesto nje. I prepoznali smo se, srdačno se pozdravili i on je otišao.

Preporučujemo