Još uvijek se ne stišavaju strasti oko Beovizije, koja je održana prethodnog vikendea u Beogradu. Breskvica niej pobijedila, a mnoge poznate ličnosti iz svijeta muzike su stali na njenu stranu, te su samim time kontra ovogodišnje pobjednice. Jednostavno, i oni koji nisu u muzici, daju sebi za pravo da komentarišu, a jedan od njih je i Veljko Ražnatović.

Rasprava koja je u tijeku oko srpske predstavnice Teye Dore i njezine pjesme “Ramonda” na Eurosongu i dalje izaziva buku na društvenim mrežama, a neki sugeriraju da su glasovi stručnog žirija možda negativno utjecali na Anđelu Ignjatović Breskvica.

Veljko Ražnatović, vatreni navijač Breskvice, izrazio je neizmjernu radost kada je čuo njenu pjesmu “Orlovo gnijezdo”. U danima nakon proglašenja pobjednika ostao je u nevjerici. Jutros je, dok je šetao, podijelio video na svom Instagram storyju, izražavajući svoju znatiželju o pjesmi “Ramonda” koja nas predstavlja u Malmöu. “Lila ramonda… Nemojmo mi se rugati”, bile su jedine riječi koje je Ražnatovićeva izgovorila.

Pogledajmo raspored glasova u finalu Eurosonga. Podsjećamo, Sajsi MC, članica stručnog žirija, odgovorila je kompozitoru Draganu Brajoviću Braji nakon što je izrazio negodovanje pjevačičinim izborom da Breskvici ne dodijeli nijedan bod i vrijeđao je.

Za sledeću sednicu bilo bi dobro da se gospodin Brajović pojavi i iskusi proces glasanja iz prve ruke, a da mu se RTS obrati. Posjeduje dovoljno kvalifikacija za sudjelovanje u ovom natjecanju. Iako sam upoznat s njegovim radom, čini se da je iz njegovog komentara vidljivo da mu nedostaje moje znanje. Kao iskusniji kolega, savjetovao bih mu da se ponaša primjereno svojim godinama. Ako se želi uključiti u raspravu, trebao bi biti dobro informiran. Nadalje, želio bih ga pozvati da iduće godine bude član žirija jer nedvojbeno posjeduje potrebnu stručnost. To mišljenje izrazila je i Sajsi, koja se osvrnula i na svoje dosadašnje sudjelovanje na Eurosongu.

Ovo nije moj prvi nastup na RTS-u, jer sam se poslednjih godina pojavljivao više puta. Prethodne godine sam uz Savu Perovića sudjelovao na PZE-u, gdje sam za njega skladao tekstove. Stoga sam i prethodne godine bila uključena u to natjecanje, objasnila je pjevačica. Ivana se prije četrnaest godina suočila s kritikama zbog svog jedinstvenog pristupa glazbi, što ju je navelo da podijeli svoje viđenje toga.

Sajsi MC podijelila je svoje iskustvo sudjelovanja u spotu i pjesmi “Mama”, gdje je glumila glavnu junakinju i uspjela uvjerljivo dočarati perspektivu iz prvog lica. Doživjela je kao kompliment to što su gledatelji povjerovali da je ona taj lik, jer je bilo ključno da se video ozbiljno shvati. Pozitivni komentari koje je dobila potvrdili su njezine napore u stvaranju željenog učinka. Važno je napomenuti da je Anđela Ignjatović Breskvica osigurala drugo mjesto na izboru za “Pjesmu Eurovizije 2024.”, dok je prvo mjesto osvojila Teya Dora s pjesmom “Ramonda”, koja će predstavljati svoju zemlju na Euroviziji 2024. u Malmou.

Unatoč tome što je dobila većinu glasova, Breskvica nije proglašena pobjednicom jer je žiri prvo mjesto na kraju dodijelio Teodori.

Heni, tvorac renomirane Breskvičine pjesme “Orlovo gnijezdo”, oglasio se svojim prisustvom i ljubazno čestitao Teyi Dori na trijumfu. Teya Dora, čestitamo na zasluženoj pobjedi. Drago mi je što ćete biti naš predstavnik na Euroviziji. Sretno.

Unatoč tome što je dobila većinu glasova, Breskvica nije proglašena pobjednicom jer je konačnu odluku donio žiri koji je na kraju Teodori dodijelio prvo mjesto.

Želim izraziti svoju zahvalnost svakome od vas na ogromnoj podršci i nebrojenim glasovima. Naš je nastup doista odjeknuo kod publike, ostavivši upečatljiv dojam koji će odjekivati ​​još dugo. Budite uvjereni, ne usporavamo. Heni je na Instagramu podijelila našu nepokolebljivu odlučnost da idemo naprijed.

Preporučujemo