Polako nam se bliži i ljeto, kao i period kada se odlazi na godišnje odmore. Kada ljetujete u nekoj državi, onda morate računati i na roaming, kao i na same cijene telefonskih usluga premaa svome provajderu. Sada jedna jako zanimljiva i dobra vijest iz MTEL-a, koji će sigurno obradovati neke od naših čitatelja.

U našem modernom dobu brzog kretanja, jednostavnost je vrlo tražena od svih. Sada, zahvaljujući napretku tehnologije, možete bez napora putovati vremenskim zonama, kontinentima i kulturama koristeći samo svoj mobilni telefon, eliminirajući potrebu za isključivanjem SIM kartice.

Kada ste u Njemačkoj, postoji mogućnost kupnje mobilne kartice koja vam daje iste prednosti kao i korisnicima drugih njemačkih operatera, uz dodatne pogodnosti kada se vratite u svoj rodni grad ili putujete u zemlju izvan EU. Prelaskom na mobilnu mrežu MTEL Njemačka vaš trenutni broj ostaje nepromijenjen, a nećete morati brinuti o troškovima roaminga u zemljama EU, Švicarskoj, Velikoj Britaniji ili zemljama bivše Jugoslavije. Unutar MTEL zone možete besplatno razgovarati. To znači da će se po dolasku u Bosnu i Hercegovinu vaš telefon automatski povezati s mrežom m:tel-a, čime ćete moći komunicirati s drugim korisnicima te mreže bez ikakvih naknada, dok će se pozivi prema drugim mrežama naplaćivati ​​po redovnim tarifama bez roaminga. naknade. Ako imate prijatelje ili obitelj u Srbiji koji koriste mts mrežu, možete neograničeno razgovarati s njima, bilo da imaju mobilni ili fiksni telefon. Kada posjetite Tursku, Albaniju, Egipat, Izrael ili Indiju, nalazite se u Friendly zoni MTEL mreže, što znači da će vaš postojeći paket pokriti vaše potrebe u ovim zemljama, a svi dolazni pozivi će biti besplatni.

Korištenjem kartice MTEL Njemačka korisnici su zaštićeni od bilo kakvog nepoželjnog online sadržaja i slučajeva zlouporabe, čime je osigurano zaštićeno internetsko iskustvo. Nadalje, MTEL Njemačka ponosi se pružanjem najboljih televizijskih programa specifičnih za vašu regiju. Za više detalja posjetite web stranicu www.mtelgermany.de ili nas kontaktirajte izravno na +4915 310 310 310. Pridružite se MTEL obitelji koju čini preko 500.000 oduševljenih korisnika i prepustite se jedinstvenom iskustvu i vrhunskoj njemačkoj kvaliteti koju nudi MTEL Njemačka mobilna kartica.

BONUS VIJEST:

Građevinski radovi u Njemačkoj, koji zapošljavaju značajan broj Hrvata, i dalje predstavljaju značajne rizike. Preliminarni podaci njemačkih medija otkrivaju da je 2023. godine ukupno 75 radnika izgubilo život na gradilištima. Taj je broj samo malo veći od prethodne godine, u kojoj su 2022. prijavljene 74 smrtne slučajeve. Šokantno je da je građevinska industrija također svjedočila gotovo 100 000 nesreća na radnom mjestu. Prema izvješćima, uznemirujuće je primijetiti da svakih pet dana jedan radnik tragično izgubi život radeći na gradilištu. Ovo služi kao snažan podsjetnik da uvijek treba biti oprezan u ovom polju. Svaki pad s visine veće od tri metra može biti fatalan, čineći nesreće povezane s ljestvama vodećim uzrokom takvih incidenata, kako je istaknuo stručnjak iz industrije.

Prema njemačkim medijima, stopa nezgoda u građevinskoj industriji iznosi 45,5 na 1000 radnika godišnje. To znači da gotovo 50 od svakih 1000 radnika u prosjeku doživi nezgodu. Nasuprot tome, metaloprerađivačka industrija može se pohvaliti znatno nižom stopom od 22. Stoga se smatra da radnici u ovoj industriji imaju mnogo sigurnije radno okruženje. Mediji također naglašavaju nepoštivanje propisa zaštite na radu u graditeljstvu, što se često pripisuje kratkim rokovima. Umjesto pravilnog planiranja, čini se da prevladava improvizacija, što rezultira većom učestalošću nezgoda na radnom mjestu.

Nadalje, napominje da komunikacijska barijera predstavlja izazov na gradilištu, jer strani radnici mogu imati problema s razumijevanjem danih uputa. Osim toga, u drugim zemljama postoji blaži pristup sigurnosnim propisima. Pritom se podsjeća na nesretni događaj od prošle godine u Hamburgu, gdje je više radnika izgubilo život na gradilištu, kako pišu njemački mediji.

Tragično je da je krajem listopada grupa od pet građevinskih radnika izgubila život nakon pada sa skela na gradilištu značajnog trgovačkog centra.

Nedavni incident na gradilištu predstavlja najtežu industrijsku nesreću u posljednjih nekoliko godina. Istrage Državnog tužiteljstva trenutno ispituju mogućnost ubojstva iz nehata. Sumnja se da ili skela nije bila adekvatno projektirana da izdrži težinu postavljenu na nju, ili je došlo do propusta u pričvršćenju vijka na skelu, što je dovelo do tragičnog pada radnika.

Preporučujemo