Na Facebooku, ali i ostalim društvenim mrežama, imamo jako puno neobičnih životih priča. Ono što obične osobe itekako posebno interesuju jesu neke privatne i lične priče, koje su povezane sa emocijama. Jednostavno, neke osobe se toliko zavole, da uopšte ne razmišljaju da li su kompatibilni jedni za drugo, i kako će se slagati,a samim time i živjeti zajedno.

Mustafa Hrustić, proslavljeni ulični pjevač iz Zenice, stupio je u brak sa Dženitom Osmanović iz Zavidovića, koju je upoznao na društvenoj mreži Facebook. Nadalje, otvoreno je prigrlio njezinu djecu iz prijašnje zajednice, kako i sam potvrđuje.

Živeći u Jenitinoj rezidenciji, par se suočava sa stalnom borbom spajanja kraja s krajem. Mustafa, bez daha, preuzima sve zadatke kako bi podmirio njihove osnovne potrebe. Trenutačno se fokusira na prikupljanje materijala koji se može reciklirati, povremeno dopunjujući svoj prihod pokazujući svoje glazbene talente.

Mustafa je, govoreći samouvjereno, otkrio da mu se zvučnik neočekivano pokvario. No, lukavo je improvizirao iskoristivši mikrofon iz svog kofera, iako mu je nedostajao odgovarajući zvučnik. Nimalo pokoleban, graciozno je manevrirao kroz gomilu sa smiješkom, potpuno ne stideći se svoje snalažljivosti. Mustafa je naglasio da nema problema uložiti isti naporan rad kao i svi ostali. Nadalje je otkrio da su se on i osoba bez govornika isprva povezali na Facebooku, a njihovo se poznanstvo postupno razvijalo tijekom mjesec dana.

Dženita je ispričala da je Mustafa osoba vrijedna hvale, daleko od toga da je negativna. Kako bismo se financijski održali, marljivo pretražujemo kontejnere. Nažalost, jedno od moje dvoje djece izgubilo je život u trenu. Primanja su nam potpuno prestala, a pomoć za djecu nismo dobili već pola godine. Dženita je također napomenula da ona i Mustafa rade zajedno kako bi zaradili za život, rekavši: “Dok on pjeva, ja klanjam svoje molitve.”

Mustafa je izjavio da naša dnevna rutina uključuje buđenje oko 6 sati ujutro, uživanje u šalici kave, brigu o našoj djeci, a zatim odlazak na posao.

Samo da spomenemo, Mustafa se prije par mjeseci našao da živi ispod mosta u Zenici jer nije mogao platiti stanarinu i režije. Srećom, u pomoć mu je pritekla pjevačica Marija Šerifović. Prošlog srpnja posjetila je Mustafu, pokrila mu jednogodišnje troškove stanovanja i pomogla mu da nađe posao na lokalnom bazenu.

Mustafa je izrazio svoju zahvalnost od srca pjevaču koji mu je pružio ruku pomoći kada nitko drugi nije. Iskreno joj je zahvalio, kao i svim ostalim pojedincima koji su ponudili svoju pomoć.

BONUS VIJEST:

Enes Mujakić i Arifa Kendić vodili su običan život u Bosni sve do 2007. godine kada je Enes imao samo sedam godina. Bili su sretan par s dvoje djece, kojima ništa nije nedostajalo. Iako je bila svjesna Enesove nevjere i njegove naklonosti drugim ženama, Arifa se odlučila udati za njega zbog svoje duboke ljubavi prema njemu. Nije ni znala što im je sudbina namijenila; čak je i dokumentirala njihov život u knjizi.

Enesov život doživio je duboku transformaciju 2007. godine kada se susreo s katastrofalnim incidentom. Tragično se strmoglavio s 9 metara visine i sudario s neumoljivom površinom betona. Ipak, kako su se događaji razvijali, postalo je očito da to nije bila puka nesreća.

Arifova priča počinje opisom zaista izuzetnog čovjeka, izuzetnog oca koji nije mogao biti bolji. Dana 27. veljače dogodila se tragedija, a on je pretrpio ozljedu zbog koje je bio u bolnici dugih sedam mjeseci. Kad se konačno vratio kući, djeca iz susjedstva, koja su ga zavoljela, okupila su se oko njega i ronila su suze radosnice. Njegova je dobrota ostavila trajan utjecaj na sve njih. Ovaj čovjek velikodušnog srca, koji nikada nije oklijevao počastiti svoju djecu sladoledom i kolačima, imao je smisao za to da se svi osjećaju uključenima. Međutim, Božjom je milošću bio spašen. Tek 2022. liječnik je sa sigurnošću potvrdio da će se potpuno oporaviti. Na cijelom tom izazovnom putu njihova kći, koja je u vrijeme nesretnog događaja imala samo dvije i pol godine, ostala je stalno prisutna u njihovim životima.

Njezino sjećanje na njega u dobrom zdravstvenom stanju potpuno je nepostojeće. Jedini vizualni dokaz koji posjedujemo je jedna fotografija snimljena prije njegove ozljede na poslu.

Arifa otvoreno priznaje da njezin bračni život nije nalikovao bajci.

Iako smo imali sve što nam je trebalo i oboje smo radili, postojala je jedna stvar prema kojoj je moj partner uistinu imao jak afinitet – žene. Bila sam svjesna njegovih ljubavnica, ali nisam znala razmjere njegove nevjere. Nakon njegove prerane smrti počela sam primati brojna anonimna pisma, pozive i poruke. Sama količina me ostavila zbunjenom. U međuvremenu, dok se Enes u bolnici borio za život, Arifa je imala neočekivani susret s jednom od svojih brojnih ljubavnica.

Dok sam ga posjećivao u bolnici, vraćajući se iz Rijeke, čuli smo kako je vlasnik kafića spomenuo: “Žena mu je bijesna. Ako te sazna, prebit će te.” Kao odgovor na to je uzviknula: “I ja sam ljuta!” Prilazeći mi, otkrila je da je Enesova ljubavnica i da je živjela s njim. Ispunjena frustracijom, uzvratila sam: “Ah, znači ti si jedna od njegovih mnogih ljubavnica. Pa, on će uskoro doći kući, pa mu se možeš pridružiti. Nosi pelene, pa ga možeš očistiti. Da si živjela s njega, to znači da te je podržavao i sve ti priskrbio. I uvjeravam te, nisi jedini!” Možda nije bio posebno privlačan, ali je njegovo bogatstvo privuklo mnoge. Ipak, ističe da je prema njoj uvijek bio dobar.

Izbjegavanje sukoba nikada nije bila njegova namjera. Dala sam sve od sebe da mu ugodim, čak sam išla toliko daleko da sam se maskirala perikom kako bih ostala inkognito. Nevjerojatno je koliko djeca mogu biti perceptivna.

Začudo, kroz proces razvoda prošli su ne jednom, već dva puta. Za dobrobit djece dosljedno se težilo pomirenju. Nažalost, u srijedu je preminuo, a do petka smo se već treći put našli u sudnici. Samo dan nakon operacije supruga je od šogora dobila potresnu vijest da joj je suprug u kritičnom stanju.

Događaji koji su se odvijali ostavili su me u stanju zbunjenosti. Kad sam ga pogledao, jedva sam mogao prepoznati osobu ispred sebe. Ten mu je poprimio tamnoplavu nijansu, a oko glave mu je bila stavljena guma. Svjedočio sam očajničkim pokušajima da ga oživim, dajući mu elektrošokove ne jednom, već triput. Intenzitet situacije teško mi je opterećivao srce, izazivajući osjećaj gušenja. U tom su trenutku misli o razvodu postale beznačajne, jer je moja prijašnja odlučnost da ga ostavim potpuno nestala.

Preporučujemo