U tragičnom incidentu u Garyju u Indijani, trogodišnji dječak naleteo je na pištolj u majčinoj torbici, što je dovelo do slučajnog pucanja u njegovog dvogodišnjeg brata, što je rezultiralo smrtonosnom ozljedom. Lokalne vlasti su upozorene na tešku situaciju kada je povrijeđeno dijete u petak navečer hitno prevezeno u obližnju bolnicu. Shrvana majka objasnila je policajcima da je njen najstariji sin pronašao vatreno oružje u njenoj torbici dok je ona na trenutak izašla iz sobe, nesvjesno izazvavši tragični događaj koji je odnio život njegovog mlađeg brata i sestre.

 

 

Ovaj srceparajući incident podstakao je istragu koja je u toku kako bi se utvrdile tačne okolnosti incidenta. Kao odgovor na ovaj razorni događaj, gradonačelnik Jerome A. Prince i šef policije Anthony Titus naglasili su ključnu važnost poduzimanja proaktivnih mjera odraslih kako bi osigurali sigurnost vatrenog oružja i drugih potencijalno opasnih predmeta koji lako mogu pasti u ruke nevine djece. Oni su pozvali zajednicu da odgovorno skladišti vatreno oružje u sigurnim kutijama za oružje, sefovima ili da koristi brave za oružje kako bi se spriječile takve tragične nesreće u budućnosti.

 

 

 

Nakon ovog razornog incidenta, gradonačelnik Jerome A. Prince i šef policije Anthony Titus naglasili su kritičnu važnost da odrasli poduzmu proaktivne mjere kako bi osigurali sigurnost vatrenog oružja i drugih potencijalno opasnih predmeta koji mogu nenamjerno završiti u rukama nevine djece .

 

 

Oni su žarko pozivali cijelu zajednicu da odgovorno posjeduje oružje tako što će sigurno čuvati vatreno oružje u kutijama za oružje, sefovima ili korištenjem brava za oružje kako bi se spriječile slične nesreće koje paraju srce u budućnosti.

Preporučujemo