Saša Božinović, predsjednik Srpskog kulturnog centra u Beču, otkrio je kako je nastao video na kojem se nalazi djevojka za koju se vjeruje da je Danka Ilić (2), a nestala prethodnog utorka.

“Oko 16.20 sati. U nedjelju nam je Veleposlanstvo Republike Srbije u Beču poslalo video snimku mlade djevojke i zatražilo da ga podijelimo s našim članovima kako bismo pomogli u istrazi.

Mokranjac, naša organizacija, trenutno se sastoji od 350 igrača i 6 Vocap  grupa, ukupno 250 obitelji. Bez odlaganja sam podijelio video link s roditeljima u tim grupama. Naš razgovor je započeo kada je jedan član upitao zašto osoba koja je snimila video nije prvo to prijavila srpskoj policiji.

Prema našim saznanjima, video je napravio jedan stanovnik Beča, koji ga je zatim proslijedio srpskoj policiji. Po mom mišljenju, radi se o njegovoj pogrešci, jer je trebao prvo obavijestiti lokalne vlasti u Beču, koje su mogle brže reagirati.

Odgovarajuće reagiranje u takvim situacijama može biti izazovno, posebno ako se uzme u obzir da je dotična osoba relativno nova u Beču i da ima ograničeno znanje njemačkog jezika. Jednostavno je ponuditi naknadnu mudrost.

Kako je priopćila bečka policija, djevojka je snimljena kamerom u srcu Beča, koji se intenzivno prati zbog prethodnog terorističkog incidenta. S nestrpljenjem se očekuje potraga za ove dvije osobe, a zajednica Mokranjca ujedinjena je u molitvi i nadi za Dankin siguran povratak.” – rekao je Saša Božinović.

Preporučujemo