Otkrijte suptilne naznake ovog stanja čitajući dolje navedene informacije.

Učestalo mokrenje čest je simptom s kojim se susreću osobe s dijabetesom. Zbog teškoća u organizmu da hranu metabolizira u šećere, u krvotoku postoji obilje šećera. Kao rezultat toga, tijelo pokušava eliminirati ovaj višak šećera kroz pojačano mokrenje.

Konstantna žeđ uobičajena je pojava i važno je biti oprezan u rješavanju ovog problema. Mnogi pojedinci pogrešno pokušavaju utažiti svoju žeđ konzumiranjem slatkih pića poput sokova, ali to samo pogoršava problem, kako savjetuju stručnjaci.

Vaša težina brzo opada, a ne pridržavate se nikakvog posebnog plana prehrane. Kod dijabetesa, gubitak težine može se dogoditi kroz dva mehanizma: izlučivanje kalorija urinom ili nepotpuna apsorpcija kalorija iz šećera u prehrani.

Osjećaj gladi često je popraćen drhtanjem. Kada je razina šećera u krvi povišena, tijelo se bori da održi pravilnu regulaciju glukoze. Konzumacija hrane s visokim udjelom ugljikohidrata izaziva val otpuštanja inzulina, uzrokujući nagli pad razine glukoze.

Konstantan umor je uporan osjećaj koji traje tijekom dana uzastopnih dana, što ukazuje na potencijalni nedostatak proizvodnje energije iz hrane koju konzumirate. Vaše tijelo ne prima potrebno gorivo, što rezultira negativnim fizičkim osjećajima.

Ako imate zamagljen vid, to može biti znak ranog dijabetesa. To se događa kada se glukoza nakuplja u oku, sprječavajući leću da pravilno fokusira. Međutim, nakon što se razina šećera u krvi stabilizira, problem zamagljenog vida obično se riješi unutar nekoliko tjedana.

Kada tijelo ima visoke razine šećera, njegova sposobnost zacjeljivanja je ugrožena, zbog čega je oporavljanje posjekotina ili rana teže. Imunološki sustav i prirodni procesi ozdravljenja u tijelu su u tim okolnostima ometeni.

Preporučujemo