Jedna od najsjajnijih pop zvijezda koja je krasila našu domaću pop scenu 80-ih godina bila je Tatjana Kamerun, ranije poznata kao Mateyash, koja je postala svjetski poznata pod imenom Taichi. Za njen uspeh su najviše zaslužni hitovi poput “Let’s Go Crazy Tonight”, “My Baby Is Dangerous” i “You Have Right to Me”. Pored toga, Taiči je predstavljala Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije 1990. godine sa svojom najpopularnijom pesmom “Let’s Go Crazy”. Taja je odisala zadivljujućim i mladalačkim prisustvom na događaju, pokazujući šarm koji podsjeća na kultni stil i harizmu Marilyn Monroe. Nakon rata, Taichi je donijela hrabru odluku da se povuče iz muzičke industrije i preseli se u Sjedinjene Države kako bi nastavila svoje studije.

 

Godine 2011. trijumfalno se vratila u domovinu, Hrvatsku, sa željno iščekivanim koncertom pod nazivom “Ludimo od duše”, čime je obeležila njen veliki povratak u svet muzike. Za stvaranje ovog izvanrednog komada bilo je bitno osigurati minimalno milion dolara sredstava, povjereno timu izuzetno vještih stručnjaka koji je preuzeo proizvodnju.

 

Tajči je samouvjereno bila u partnerstvu s Andie Bernard, njezinom publicistkinjom od povjerenja, i Majom Brlečić, njenim predanim menadžerom za komunikacije, koje su smatrane sastavnim članovima njene porodice. Da bi uspešno organizovala koncert u Nešvilu, Tajči je sarađivala sa timom od deset talentovanih američkih muzičara. Tri godine prije ovog poduhvata, Tajči je pretrpjela srceparajući gubitak zbog smrti supruga.

 

 

Trenutno živi u Sjedinjenim Državama zajedno sa svoja tri sina i nedavno je napisala autobiografiju u kojoj je neustrašivo izrazila svoju nepokolebljivu odanost Bogu i molitvi. U svojim muzičkim nastupima, Tajči sada najveći naglasak stavlja na uspostavljanje duhovne veze sa svojom publikom, posebno tokom nastupa u katoličkim crkvama. Trenutno, ona i njena tri sina – Danette, Evan i Blaise – ponosno nazivaju Cincinnati, Ohajo, svojim domom.

Preporučujemo