Milena Popović i Igor Jurić ispunjeni su neizmernim oduševljenjem i uzbuđenjem zbog dugo očekivanog uvođenja revolucionarnog sistema „Nađi me“ u Srbiji. Tako oduševljen ovom značajnom prekretnicom, dinamični duo je otišao na Instagram kako bi izrazio svoju euforiju dijeljenjem dirljive zajedničke fotografije. U svom iskrenom natpisu, Milena je napisala: “Danas je značajan događaj jer je sistem ‘Pronađi me’ konačno dostupan u našoj voljenoj zemlji Srbiji. Nismo mogli biti ponosniji što svjedočimo ovom izuzetnom napretku koji će nesumnjivo donijeti pozitivne promjene u naše društvo.”

 

Preplavljenim emocijama, Milenin istinski entuzijazam sija, dodatno naglašen simpatičnim emotikonima srca, koji simbolizuju njenu duboku naklonost prema ovoj revolucionarnoj inicijativi. Sistem Amber Alert, koji je prvi put uveden u prestižnoj Palati Srbija, služi kao hitan mehanizam za informisanje šire javnosti u slučaju nesrećnih incidenata koji uključuju nestalu decu.

 

Predvođen Igorom Jurićem, cijenjenim direktorom Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, ovaj revolucionarni projekat ima za cilj ublažiti nevolje uzrokovane nestancima djece promptno širenjem ključnih informacija masama. Početna faza sistema „Pronađi me“ zahtijeva saradnju između različitih subjekata, uključujući medije, mobilne operatere, autoputeve i aerodrome.

 

 

Pod vodstvom organa za provođenje zakona, mediji će širiti ključne informacije u vezi sa nestalom osobom u redovnim intervalima od 30 minuta tokom prvih osam sati, nakon čega će slijediti ažuriranja po satu dok se ne dobiju daljnja uputstva od policije. Dodatno, mobilni operateri će slati obavještenja o nestancima, dok će LED ekrani strateški postavljeni na aerodromima i autoputevima odmah pokazivati ​​relevantne detalje. Ovaj sistem će se aktivirati kada postoji istinska bojazan za sigurnost i dobrobit nestale osobe. Milena Popović je konstantno pokazivala svoju nepokolebljivu podršku Igoru Juriću tokom njihovih dosadašnjih poduhvata, a njihovo zajedničko prisustvo na različitim platformama društvenih medija pobralo je široko priznanje.

Preporučujemo