Mnogo je crne hronike oko nas, a čim otvorio internet portale, tamo nas zateknu stravične informacije. Svjedoci smo da u godinama iza nas, ljudi su spremni na apsoltno sve, a sve zarad financijske koristi. Sljedeća priča se desila u Srbiji, od koje će vas podići jeza. 

Javnost je ostala u šoku kada je saznala da je državljanin Srbije sa prebivalištem u Parizu, koji je u stanu držao posmrtne ostatke nevjerovatnih 7 godina, upustio se u uznemirujući čin tako što je “spakovao” nju u kofer nalik fetusu. i prikrivajući je ceradom.

Prema pisanju francuskih medija, njegovi postupci bili su motivisani penzijom koju je primao na svoje ime.

Na zaprepaštenje policajaca, S.P. se dobrovoljno predao nadležnima i detaljno ispričao svoje motive.

Svojevoljno se odrekao kontrole nad sobom.

Državljanin Srbije se u utorak ujutro dobrovoljno predao policiji i detaljno opisao svoju čudnu situaciju. Prema izvještajima lokalnih medija, on je otkrio da je njegova majka preminula od raka 2014. godine bez ikakvog liječenja od te agresivne bolesti. Na žalost, umrla je sama u njihovom stanu. Nakon njegovog priznanja, službenici za provođenje zakona ušli su u stan 20. okruga u Parizu i dočekali su šokantan prizor. Beživotno tijelo njegove majke otkriveno je u kupatilu, a njen sin se potrudio da je sakrije. Pažljivo je postavio njeno tijelo u fetus i stavio ga u kofer, koji je potom pokrio ceradom. Navodno, muškarac je istražiteljima priznao da je ovu uznemirujuću radnju počinio radi finansijske dobiti. Nakon majčine smrti, prvo je sakrio njeno tijelo u ormar, koristeći pjenu da prikrije miris raspadanja. Priznao je da nije prijavio njenu smrt i da je zadržao leš kako bi nastavio da prima penziju.

Komšije su ostale u stanju šoka.

Prema rečima Parižana, komšije srpske porodice u Parizu raspitivale su se o tome gde se majka nalazi. Nisu je vidjeli duži vremenski period, što ih je navelo da dovode u pitanje njen nestanak. Član porodice ih je obavestio da je odlučila da se vrati u Srbiju kako bi preostale godine provela u domovini. Nakon što je obdukcija potvrdila da je majka preminula prirodnom smrću, Srbin je uhapšen, ali je kasnije pušten.

Dao je objašnjenja za svoje postupke.

Prema izvoru, razlog njegove iznenadne odluke da sada progovori navodno je njegova nesigurnost šta da radi sa koferom u kojem je bila njegova preminula majka, jer je nedavno dobio obaveštenje da napusti stan.

Zbog vjerovatnog gubitka prava na korištenje stana, Srbin je odlučio da prekine životnu situaciju koju je održavao nekoliko godina.

Prema pisanju francuskih medija, istragom je utvrđeno da majka dotične osobe nije nasilno umrla. Zbog toga je trenutno slobodan, ali će biti u obavezi da nadoknadi sredstva koja je uzimao od njene penzije tokom nekoliko godina. Sličan i jednako šokantan incident nedavno se dogodio u Srbiji. U prestižnom beogradskom naselju Dedinje, S. P. (55) je još u oktobru 2019. godine u njihovoj garaži sakrio telo nemoćne majke S. (83), a motiv mu je bio da nastavi da prima deviznu penziju pokojne majke, koja je iznosila 1.700 eura. U početku je Perišić držao svoju nesretnu majku prikovanu za krevet, a potom ju je prebacio u kadu, da bi je na kraju sahranio u improvizovanu grobnicu u garaži koja se nalazila na imanju. Bivša supruga tog pojedinca na kraju ga je prijavila nadležnima, prenosi Kurir. Nakon što je preminula, sin je umotao njeno tijelo u čaršav prije nego što ju je stavio na krevet i pokrio.

Kako je vreme prolazilo, preminula majka je počela da ispušta neugodan miris, što ga je navelo da je premesti u kadu. Da bi spriječio raspadanje, marljivo je dopunjavao ledenu vodu i redovno je mijenjao. Nažalost, ova metoda se pokazala neefikasnom jer je tijelo nastavilo da propada, pogoršavajući intenzitet mirisa, kao što je govornik prethodno spomenuo.

Donijeta je odluka da se tijelo njegove majke položi u grob. Pažljivo ju je stavio na čaršav, nježno ju je spustio u pripremljeni grob prije nego što ju je prekrio zemljom.

Preporučujemo