Izuzetna priča nastala je sa Balkana, zadivivši region svojim čistim sjajem. U izvanrednom prikazu nesebičnosti, svekrva se pojavila kao spasiteljica mlade djevojke koja se bori sa nemilosrdnom bolešću. Nesebičnim nuđenjem bubrega, utjelovila je oličenje ljubavne i harmonične veze. Saliha Delić (54) iz Željeznog Polja kod Žepča u Bosni i Hercegovini donijela je odlučnu odluku da donira bubreg svojoj snaji Aiši Delić (33).

 

 

 

Njena nepokolebljiva posvećenost bila je podstaknuta njenim nepokolebljivim uverenjem da će ovaj nesebičan čin njenoj snaji omogućiti ispunjen i harmoničan život uz njenog sina. Saliha je odlučno izjavila da se dragovoljno ponudila za ovu proceduru koja joj je promijenila život i nikada nije posumnjala u svoj izbor. Aiša Delić se hrabro suočila sa decenijskom borbom sa teškom bubrežnom bolešću, koja je počela još 2012. godine – čak i prije udaje.

 

 

S obzirom na okolnosti, Saliha otvoreno priznaje da je u početku postojala istinska neizvjesnost u vezi s odlukom njenog sina da oženi Aišu. “Pitao nas je da li nam to smeta, a mi smo mu naravno rekli da nam to ne smeta. A ja sam mu rekao: ‘Možeš uzeti savršeno zdravu ženu i biti u iskušenju da se razboliš, a isto se može dogoditi i tebi ‘ Pa smo mu rekli da ako riješi problem, problem će prestati da postoji”, rekao je Saliha.

 

Nakon godina zajedničkog života, pojavila se ideja o transplantaciji bubrega, a Saliha se nesebično ponudila bez oklijevanja. Uprkos prvobitnom skepticizmu njenog sina i snahe, koji su pretpostavili da su Salihine riječi samo pričanje, njena nepokolebljiva posvećenost majke pokazala je da su pogrešne. “Bilo joj je malo glupo, gdje da joj dam, ali jednog dana je došla i rekla: ‘Pa, hoćeš li mi dati?’ E, kćeri, dala bih ti, rekla sam ti od prvog dana da ću ti dati”, kaže Saliha za YouTube kanal “Tatabrada.tv”.

Preporučujemo