Sloboda Mićalović je jedna od rijetkih Balkanskih glumica, koja iako je rodila dvoje djece do sada, izgleda savršeno za svoje godine. Uvijek kada se potegne priča o njenom izgledu, ona tvrdi da se može zahvaliti samo genetici, i da nikada nije bila pobornik plastične hirurgije. Međutim, da li je to tako?

Sloboda Mićalović, renomirana glumica, na javnoj sceni poznata je po izuzetnoj prirodnoj ljepoti. Tijekom svoje karijere njegovala je imidž sofisticiranosti i staloženosti, vješto se klonivši bilo kakvih skandaloznih zavrzlama. Bezbroj žena zanima koja je tajna iza njezinog mladolikog izgleda u četrdesetima, a ona otkriva da odgovor leži u jednom bitnom elementu: dosljednoj i pravilnoj njezi sebe.

Iako snažno podržava prihvaćanje prirodnog izgleda, ne protivi se manjim estetskim poboljšanjima sve dok su ukusno izvedena.

Nemam primjedbi na razne tretmane poput mezoterapije ili PRP-a, sve dok se koži pruža odgovarajuća njega, prehrana i pažnja. Imao sam sreću primati savjete od pokojne filmske šminkerice Cane dok sam radio na svom prvom filmu, Zon Zamfirov. Rekla mi je: “Nemoj čekati da napuniš dvadeset da se počneš brinuti o sebi.” Isti osjećaj sa mnom dijeli i Milena Dravić. Sloboda, koja preferira minimalnu šminku, ne planira operaciju grudi. Međutim, u medijima su se pojavili izvještaji koji upućuju na to da je možda bila podvrgnuta tretmanima botoxom i suptilno povećala usne hijaluronskom kiselinom, ali te tvrdnje glumica nikada nije potvrdila. Zapravo, ona je ranije objasnila svoje razloge zašto ne razmatra takve intervencije.

Ljudi mi često sugeriraju: “Bilo bi dobro da se malo našminkaš”, ali postoje trenuci u određenim scenama u kojima moram pokazati ljutnju. (smijeh) Nemoguće mi je prenijeti ljutnju praznim izrazom lica. Iskreno cijenim bore. Kad smo spomenuli Moniku, bilo mi je privlačno primijetiti da su njezine bore na licu uistinu prisutne. Frustrira me što društvo nameće mišljenje da “moramo ostati mladoliki, lijepi i u formi”. Ne, nismo obavezni pridržavati se takvih standarda. Moj karakter se razvija, a život me oblikovao i na pozitivan i na negativan način. Razna su iskustva ostavila traga na meni – govori ona istinita.

Paun služi kao najbolja ilustracija kako, putem odgovarajućih intervencija, pojedinac može produžiti svoj mladenački izgled dok zadržava svoj inherentni identitet netaknutim. Umjesto da promijeni svoje osobne karakteristike, paun je jednostavno postao zadivljujući, primamljiviji i, iznad svega, zadovoljniji.

Kada je riječ o razmatranju plastične kirurgije ili korektivnih zahvata, primarna briga većine žena, osobito mladih djevojaka, je umjerenost. Cilj je suptilno poboljšati svoj izgled, bez privlačenja pozornosti na promjene, jer bi pretjeranim pristupom samo narušili prirodnu ljepotu i ženstvenost. Nadalje, Sloboda, kojoj je prioritet njena rutina njege kože, uvijek je isticala da nikad ne spava sa šminkom. Osim toga, redovito u svoj režim uključuje proizvode za njegu lica i tijela. Štoviše, aktivno nastoji njegovati i svoj um i tijelo kroz dosljednu tjelovježbu, koja pomaže u ublažavanju bilo kakvog nakupljenog stresa.

Bez obzira na umor ili kasne sate s kojima se suočavam nakon posla, nikada ne zanemarujem zadatak čišćenja lica. Lice mi služi kao vrijedan alat, ne samo za održavanje njegovanog izgleda u osobnom životu, koji iznimno cijenim, već i za moje profesionalne napore. Uvijek nosim kompaktnu kozmetičku torbicu, ponekad težu od ormara, jer je njega lica dugoročna investicija. Učinci pravilne njege kože mogu se vidjeti i desetljećima kasnije. Nije u mom najboljem interesu oslanjati se na tešku šminku za maskiranje nesavršenosti. Čvrsto sam uvjerena da bi žene trebale dati prednost brizi o sebi jer ona izravno utječe na njihov profesionalni uspjeh. Bavljenje aktivnostima poput treninga, čitanja, gledanja filmova i posjeta stomatologu pridonosi ukupnoj dobrobiti, uključujući ljepotu nečijeg lica. Adekvatan odmor i pravilna hidratacija bitni su čimbenici u održavanju mladolikog izgleda, a kao glumica dajem prioritet tim praksama.

U svojoj dnevnoj rutini obično ustajem u šest ili sedam sati kada imam obveze snimanja, ali kad nema snimanja, dopustim si odspavati do osam ili devet sati. Prioritet mi je zdrava prehrana i unos velikih količina vode, a uživam i u povremenoj šalici čaja. Tijekom produkcije “Na mliječnom putu” dobila sam istu razinu tretmana kao i poznata glumica Monica Bellucci. Nikada se nisam osjećao smanjenom u vrijednosti zbog nedostatka globalne slave u usporedbi s njom. Na snimanju sam imala priliku komunicirati s njom i čak sam zatražila da istražim sadržaj njezinog velikog kovčega, zanimajući me koju šminku i kozmetičke proizvode nosi.

Monica Bellucci slijedi brižljivu rutinu skidanja šminke više puta dnevno, nanošenja maski i prepuštanja nježnim masažama prije ponovnog nanošenja šminke. Važno je priznati da bez obzira na genetsku predispoziciju, održavanje dobrog izgleda zahtijeva stalnu njegu i pažnju. Osobno, oduvijek sam se trudila da nikad ne zaspim našminkana i iskreno uživam u svakom koraku svog rituala ljepote koji uključuje nekoliko praksi.

Preporučujemo