Ženin narativ, objavljen na društvenim mrežama 2019. godine, ostavio je mnoge pojedince u potpunoj nevjerici, dovodeći u pitanje vjerodostojnost tako izvanrednog događaja koji se dogodio u stvarnom životu. Da stvar dodatno zakomplikuje, svekar ju je zaprosio, stavljajući pred nju nevjerovatno težak izbor. Uprkos pažljivom vaganju svojih mogućnosti, na kraju je donela hrabru odluku da prihvati ponudu za brak, vođena sopstvenom ličnom dobiti. Njen prikaz njenog misaonog procesa i konačnog izbora je iskren i nefiltriran. Zbog penzije mog pokojnog muža, donijela sam samouvjerenu odluku da se udam za svog biološkog svekra.

Ovaj period je bio izuzetno izazovan, bez sistema podrške na koji bismo se mogli osloniti. Doživjela sam dubok osjećaj strepnje i nejasnoće u pogledu budućnosti, jer sam preuzela isključivu odgovornost njegovanja svoje djece i suočavanja s nepoznatim pred nama. Prošle godine me je svekar zaprosio nakon što je umrla majka mog muža. Iako mi je njegov prijedlog izazivao nelagodu, pokušao ga je racionalizirati naglašavajući potencijalne koristi koje bi mi on mogao donijeti. Konkretno, tvrdio je da će mi udaja za njega omogućiti pristup njegovoj značajnoj njemačkoj penziji i osigurati moju finansijsku sigurnost.

 

Međutim, ovo se promijenilo prije mjesec dana kada smo prešli granice naše porodične veze. Uprkos našem braku, naša veza nije evoluirala u romantičnu zbog zavisnosti od njegovog odlaska u penziju. Ovo je do nedavno ostalo status quo.

Međutim, zajednički smo odlučili da zadržimo ovaj aranžman uz povremene prekide na osnovu naših želja. Iako bi to nekima moglo biti neukusno, ja biram da sačuvam ovu vezu radije nego da jurim druge muškarce u selu, što bi samo nanijelo sramotu meni, mojoj djeci i pokojnom suprugu. Neka počiva u miru”, samouvjereno je zaključila. Uprkos njenom hrabrom priznanju, ono je nažalost naišlo na gomilu negativnih komentara.