Uprava policije Crne Gore nedavno je objavila važne informacije u vezi sa saobraćajnim incidentom koji se dogodio u avgustu na glavnom putu Cetinje-Budva. U nesretnoj nesreći učestvovao je autobus u vlasništvu “Papovića”, koji je rezultirao gubitkom najmanje dva života, a više njih je zadobilo različite stepene povreda.

 

Policija je brzo reagovala tako što je na mjesto nesreće poslala sve raspoložive snage sa Cetinja i Budve, sa dodatnim specijalizovanim jedinicama na putu prema Obzovici. Izvještaji lokalnih medija potvrđuju pronalazak autobusa između Obzovice i Brajića. Na osnovu prvih policijskih nalaza, procjenjuje se da je u autobusu bilo oko 30 do 35 putnika, među kojima nije bilo djece. Samouvjereno, tačno u 13.10 sati, ekipe Policijske uprave uspješno su završile uviđaj olupine autobusa i potvrdile da nema daljnjih žrtava i povrijeđenih.

 

Kako bi se spriječile gužve u saobraćaju i ubrzao transport povrijeđenih u bolnice, vozila se preusmjeravaju na treću saobraćajnu traku. Kako javljaju crnogorski mediji, vozni park Hitne pomoći je na putu od Cetinja do Podgorice. Putnik iz Južne Koreje, koji je sa prijateljem putovao autobusom “Papović”, incident je ispričao kao iznenadan. Vozač je izgubio kontrolu, što je rezultiralo iznenadnim trzajem koji je pogodio sve nas.

 

Prema riječima dežurnog tužioca Anđe Radovanović, u istoj tragediji život su izgubili britanski državljanin i nepoznata žena. Pored toga, 22 osobe su zadobile povrede, a devet njih je prevezeno na liječenje u Klinički centar Crne Gore. Vozač autobusa, poznat kao S.N. (36), policija je privela nakon što se požalio na jake bolove u potiljku. Prilikom uspona na Obzovicu, autobus je naletio na nasip, pri čemu se pokvario i upao u jarugu. Ljiljana Radulović, direktorka Kliničkog centra Crne Gore, samouvjereno saopštava da je ukupno sedam putnika koji su povrijeđeni u incidentu uspješno prebačeni u KCCG.

 

 

 

Preporučujemo