Slučajevi kriminalnih aktivnosti povezanih s drogom nisu neuobičajene pojave u društvu. Jedan takav uznemirujući incident uključuje diskretno dodavanje droge u piće mladih žena koje ništa ne sumnjaju. Shodno tome, zabrinuti roditelji tinejdžerki, koje često izlaze, upozoravaju svoju djecu da odbiju piće od nepoznatih osoba i umjesto toga traže pomoć konobara da im toči piće.

 

 

Narativ Lily Powles, britanske državljanke, zaokupio je pažnju brojnih pojedinaca na internetu. Lily je za dlaku izbjegla da postane žrtva podlih namjera predatora kada joj je pokušao popiti piće u noćnom klubu. Otkrivši da je stranac petljao u njeno piće, Lily ga, nažalost, nije mogla spriječiti da doda supstancu.

 

 

 

Međutim, njen izvanredan račun izazvao je neodoljiv odgovor u online zajednici. Sjedeći pored nje za šankom, čovjek je skrenuo pažnju na popriličan skup koji se okupio, dajući Lily povoljan trenutak da razmijene svoje zapanjujuće slične čaše, dok su se oboje prepuštali istom uživanju. Prema prosvjetiteljskom izvještaju objavljenom u uglednoj publikaciji, ona je elokventno ispričala događaj u kojem je tvrdila da je on uporno nastojao da joj nabavi piće u dva odvojena navrata. Međutim, nakon njenog odlučnog odbijanja, navodno je on lukavo čekao trenutak da krišom pojede baš onu libaciju koju je ona na kraju odabrala.

 

Kako bi se zaštitila, spretno je razmijenila naočale s osobom unutar ustanove prije nego što je krenula, samo da bi otkrila gospodina kako čami u mračnom, sjenovitom bazenu u blizini. U ovom slučajnom preokretu događaja, doživjela je ogromno olakšanje jer nije bila uhvaćena u njegovu nesretnu nevolju. Iako je bilo onih koji su izrazili svoje neodobravanje zbog njenog uključivanja izmišljenih elemenata, bilo je i gorljivih branitelja koji su priznali rasprostranjenost ovakvih incidenata i obeshrabrujuću stvarnost da prestupnici često izbjegavaju odmazdu.

 

 

 

 

Preporučujemo