Nakon opsežne istrage o nestanku dviju Rumunjki i nestale djevojčice iz Bora u Srbiji, video koji je snimio Srbin u Beču donio je pomak. Naposljetku je otkriveno da žene prikazane na snimci nisu imale veze s kriminalnim podzemljem i da nisu bile uključene ni u kakvu otmicu djece.

KOSMO je uspješno kontaktirao A.C.S. (36), rumunjsku državljanku koja živi i radi u Beču. Kao što se i očekivalo, mlada je žena pokazala veliku tjeskobu i strah u vezi s cijelim slučahjem.

“Od nedjelje živim u paklu. Sve je počelo kada sam bio u Walesu i dobila bujicu poruka usred noći. Ove poruke su me obavijestile da video s mojim licem kruži društvenim mrežama, kao i televizijama u Rumunjskoj i Srbiji.

Video me je upleo u slučaj nestale djevojke i odjednom sam se našao za mnom. U stanju panike, odmah sam potražio pomoć policije u Walesu, ali oni su me uputili natrag na vlasti u mom okrugu Beč. Očajnički tražeći pomoć, jučer sam posjetila policiju u 21. okrugu, moleći ih da zaštite mene, moje dijete i moju majku.

Nažalost, jednostavno su me vratili kući. Danas je situacija eskalirala jer je moje lice postalo široko medijski prepoznatljivo. Strah me obuzeo, ostavio me paraliziranu i nesigurnu koje korake poduzeti. Pomisao na gubitak posla samo povećava moju tjeskobu.”

Upuštanje u razgovor s A.C.S. pokazalo se kao duboko emocionalno i izazovno iskustvo, jer je bila u duboko potresenom stanju. Um joj je bio obuzet mislima o mogućim posljedicama da je prepoznaju u javnosti i da vlasti budu obaviještene. Pokazala je i slike kao dokaz da sa njom nije bila Danka:

Preporučujemo