Snažan afinitet voditeljice Jovane Jeremić prema rodnom gradu Ljigu nadaleko je poznat, jer ona dosljedno pokazuje neizmjeran ponos na njega. Potječući iz obitelji koja je duboko predana marljivosti i gostoljubivosti, Jovana je odrasla u poznatoj konobi smještenoj uz prestižnu Ibarsku magistralu. Zbog toga je imala privilegiju redovito komunicirati s utjecajnim osobama iz javne sfere. S obzirom na dugi staž njezinih roditelja kao cijenjenih vlasnika restorana, utvrđivanje njihove ustanove bio je jednostavan zadatak, s obzirom na status poznate znamenitosti Ljiga.

 

Drama koju je prije nekoliko godina izazvala Jovana nakon mature i dalje je aktualna tema u Ljigu. Bliski voditeljičini susjedi otkrili su zamršene detalje skandala. Po završetku studija u Ljigu hrabro je odbila zajedničko fotografiranje s kolegama maturantima za službeni plakat. Njezino obrazloženje proizlazilo je iz njezinog razočaranja što je profesori nisu prepoznali kao studenticu godine.

 

Umjesto toga, uzela je stvar u svoje ruke i ponosno uokvirila osobnu fotografiju sa svojim punim imenom i prezimenom i uglednom titulom “studentice godine”. Kako bi osigurala što veću vidljivost, istaknuta ju je u staklenom izlogu uglednog odvjetničkog ureda u centru grada.

 

Začuvena na obližnjoj klupi u parku, žena je otkrila da se odvjetnik zove Obradović, od milja prozvan Muja po ocu. Govornica nikada ranije nije pričala o svojoj starijoj braći i sestrama, ali sada samouvjereno otkriva da Jovana, izuzetna žena u četrdesetima, nije sama na svijetu. Jovana ima neoženjenog starijeg brata i sestru. Uz diplomu ekonomije i vlasništvo nad stanom u Beogradu, Jovana posjeduje i pamet i ljepotu. U međuvremenu, njen brat Peđa napustio je Ljig prije desetak godina nakon žestoke svađe s roditeljima. Ovaj incident doveo je do značajnih sukoba unutar obitelji.

Preporučujemo