Nakon nestanka Danke Ilić u naselju Banjsko polje u Boru, krenula je velika potraga u kojoj su učestvovali policija, vatrogasci, komunalna policija, više od 300 mještana, psi tragači, pa čak i dron. Unatoč ovim opsežnim mjerama, dijete nije bilo moguće pronaći.

Navodno se kaže da je mjesto gdje je mlada djevojka nestala izgrađeno, odvojeno od grada i da se pretežno sastoji od stambenih objekata.

Prema tvrdnjama korisnika Twittera, naselje Banjsko polje se sastoji od 8 stambenih zgrada i okruženo je bujnom šumom, s kojom se pristupa šumovitoj okolini povoljnim putem.

Djevojčica je navodno uočena u blizini šume, prema riječima jednog od mještana tog područja. U tom periodu medijima se obratio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić koji je otkrio da su se spasilačke ekipe i značajan broj mještana mobilizirali u potrazi.

“Tijekom cijelog dana dronovi opremljeni termovizijskim kamerama neumorno su pretraživali teren. Uz postojeće dronove, na putu su još tri uz pratnju tri profesionalna psa cijenjene Gorske službe spašavanja.

Ako bude potrebno, spremni smo nastaviti s radom do jutra, uz podršku i organizaciju glavnog ravnatelja policije koji vodi akciju.”

Preporučujemo