Vesna Zmijanac, proslavljena pevačica, samouvereno je blistala kao simbol umetnosti u vreme bivše Jugoslavije, bez muke plijenivši srca i zaslužujući divljenje i rok i pop korefejla. Njena neuporediva harizma privukla je brojne cijenjene pojedince koji su se borili za priliku da naprave muzičko remek-djelo isključivo za nju.

 

Važno je napomenuti da su neke od njenih najupečatljivijih pesama rezultat saradnje sa poznatim kompozitorima kao što su Dino Marlin, Željko Joksimović i Bajaga. Jedna od njenih titula bila je “Kraljica tuge”, a sa Oliverom Mandićem snimila je duet “Zlato, sečenput”, ali nikada nije objavljen. “Sećam se i tada i sada kako ste lepo otpevali tu pesmu. Toliko je bilo dobro da se oduševim pri samoj pomisli na nju”, rekla je Vesna novinarima kada se pojavila kao gošća na roštilju u Leskovcu. ” on je rekao.  Nažalost, uskraćeno mi je vlasništvo nad tom pjesmom. Uprkos Oliverovim uvjeravanjima da će našu verziju objaviti u javnosti tokom naših sastanaka, on nije ispunio svoje obećanje i imperativ je da za to odgovara.

 

 

“Sama pomisao da izvedem ovu pesmu ispunjava me oduševljenjem”, samouvereno je izrazila. Međutim, tri godine kasnije, pesma je neočekivano osvanula na albumu Cece Ražnatović „Fatalna ljubav“, renomirane pevačice. Zaista je intrigantno saznanje da je Vesna nedavno priznala da je hvaljeni hit “Beograd”, koji je originalno komponovao Dino Merlin, prvobitno bio namenjen Ceci. Muzika Vesne Zmijanac pouzdano spaja različite žanrove poput popa, folka i drugih, što rezultira raznolikom i posvećenom bazom obožavatelja.

 

Tokom svoje sjajne karijere, uspešno je sarađivala sa brojnim renomiranim muzičarima na Balkanu, ostavljajući neizbrisiv trag u muzičkoj industriji. Besprekornim spajanjem narodne muzike sa savremenim pop i rok elementima, njena muzika bez napora odjekuje širokoj publici, omogućavajući joj da održi svoju popularnost u različitim muzičkim epohama.

Preporučujemo