Prošli tjedan tragični incident u kojem je sudjelovao Lav P.S. i Martina P.S., mladi par koji je sebi oduzeo život skokom sa 17. kata stambene zgrade u novosadskom naselju Liman 2, dospio je na naslovnice. Prije samoubojstva oduzeli su živote i svojoj djeci.

Prema izvoru, sekte ciljaju pojedince na temelju njihovih životnih okolnosti, često se fokusirajući na mlade ljude koji su usred osobnog razvoja ili one koji se suočavaju s obiteljskim problemima.

Pozicioniraju se kao “spasitelji” i izvor utjehe, postupno uspostavljaju emocionalne veze sa svojim žrtvama i grade osjećaj sigurnosti unutar članova sekte.

Čak i nakon Lavova sprovoda, brojna su neodgovorena pitanja, posebice u vezi s odsutnošću članova obitelji tijekom njegova posljednjeg ispraćaja. Nestrpljivo iščekivanje nalaza istrage, koji će odrediti konačnu upletenost sekte, nastavlja rasti.

Očito je da je imao snažnu želju potpuno se distancirati od svoje obitelji. Lav je namjerno uzeo djevojačko prezime svoje bake po majci, koje nije njegovo pravo ime, a tu je odluku donio samostalno.

Unatoč tvrdnjama onih koji su ga poznavali da je dobro obrazovan, često je mijenjao poslove, a u posljednjem zaposlenju aktivno je izbjegavao društvenu interakciju sa svojim kolegama.

Preporučujemo