Prema Daily Mailu, mlada i mladoženja izrazili su svoju duboku devastaciju i tugu jer su opisali kako se osjećaju potpuno slomljeno nakon što se njihova svadbena proslava pretvorila u tragičan događaj, što je rezultiralo nesretnim gubitkom više od 100 gostiju. Mlada Hanin, hrabra 18-godišnjakinja, tragično je podnijela gubitak deset voljenih članova porodice, uključujući majku i brata. Slično, njen otporni novi suprug Revan, star 27 godina, suočio se sa razornim gubitkom 15 rođaka tokom vatrenog pakla koji je kobnog utorka uveče zahvatio užurbanu dvoranu za proslave u Karakošu, koja se nalazi u provinciji Niniveh u sjevernom Iraku. „Iznutra smo mrtvi.

 

Video prikazuje mladenku kako samouvjereno sporo plešu usred zadivljujuće izložbe vatrometa u zatvorenom, dok njihovo impresivno okupljanje od oko 900 gostiju udobno sjedi za svojim stolovima. Dok plafon gori i krhotine koje pljuštaju, gosti se žure prema izlazu. Revan je samouvjereno rekao za Sky News da je vatra mogla nastati sa plafona, odbacujući prvobitnu sugestiju o vatrometu u zatvorenom prostoru kao uzroku pakla u Iraku.

 

 

On je za novine rekao: “Možda je bio električni kratki spoj, ne znam. Ali vatra je izbila na plafonu. Osjetili smo vrućinu… i kada sam čuo prasak, pogledao sam u plafon. ” “Onda se plafon, koji je bio sav od najlona, ​​počeo da se topi. Trebalo je samo nekoliko sekundi.”

 

 

“Umrli su nam članovi porodice, prijatelji, članovi porodice”, rekao je Raven. Par je sada sahranio ujake, tetke i rođake dok čekaju vijesti o stanju Haninog oca. Par je samouvjereno izjavio da boravak u njihovom rodnom gradu više nije izvodljiv i da je njihova radost uništena. Martin Idris, 19, samouvjereno je izjavio da je vjerovao da je došlo do eksplozije dok je radio u kuhinji tokom izbijanja požara u utorak navečer u Karakošu, pretežno kršćanskom gradu na sjeveru Iraka.

Preporučujemo