Na društvenim mrežama se danas može pronaći jako puno citata i misli poznatih osoba iz istorije. Za neke se čak i ne zna, čije su, ali su opet toliko dobre da je to fantastično. Mi danas govorimo o Dostojevskom, koji je poznati ruski spisatelj, a čija djela nisu baš za svakoga. Jednostavno, ima teške riječi, ali je ostao upisan u istoriju kao jedan od najvećih. 

Fjodor Mihajlovič Dostojevski, poznat kao vrlo utjecajan ruski pisac, posjedovao je izvanrednu sposobnost pronicanja u dubine ljudske psihe. Njegova mudrost i strpljenje omogućili su mu da dosljedno donosi odluke koje idu u prilog njegovim vlastitim interesima.

Kad se suočimo s određenim mislima, mogu se javiti sumnje, osobito kad se razmišlja o ljudskom grijehu, što dovodi do pitanja: Da li se pobjeda postiže silom ili mirnom ljubavlju?

U svakom trenutku donosite svoje odluke na ovaj način:

Snagom smirene ljubavi pobjeda je osigurana. Jednom kad donesete odlučnu odluku da prihvatite ovaj način razmišljanja, imat ćete sposobnost osvojiti cijeli svijet. Smirena ljubav je izuzetna sila, bez premca u svojoj snazi ​​i bez premca u carstvu postojanja. Imperativ je da marljivo pazite na sebe svaki dan, svaki sat i svaki trenutak, osiguravajući da vaše ponašanje odiše ljepotom i gracioznošću. Razmotrite ovaj scenarij: dok prolazite pored malog djeteta, možete nesvjesno pokazati ljutnju ili izgovoriti ružne riječi, uzrokujući štetu njihovom nedužnom i ranjivom srcu. Iako možda niste svjesni, vaše neugodno i zlonamjerno lice moglo bi ostaviti trajan trag u njihovoj duši. Možda ste bez svog znanja posijali sjeme negativnosti koje bi na kraju moglo niknuti i rasti. Sve se ovo moglo izbjeći da ste se suzdržali i njegovali način razmišljanja suosjećajne i proaktivne ljubavi.

Draga moja braćo, preklinjem vas da se ne bojite grijeha čovječanstva. Umjesto toga, zagrlite i volite svoje bližnje čak iu njihovom grešnom stanju. Jer kada pružate ljubav osobi koja je zalutala, vi utjelovljujete božansku ljubav koja nadilazi sve ostalo na ovoj zemaljskoj razini. Neka vaša ljubav obuhvati sve Božje stvorenje, njegujući svaki njegov aspekt. Od najmanjeg lista do najnježnijeg daha, volite sve. Pokažite ljubav prema životinjama, biljkama, prema svakoj stvari koja postoji. Voleći sve, otključat ćete skrivenu Božju mudrost koja se nalazi unutar svakog elementa kreacije. Jednom kada shvatite ovo razumijevanje, vaša će žeđ za znanjem biti neutoljiva, tjerajući vas da svakim danom tražite dublje uvide. I na kraju ćete se naći obavijeni bezgraničnom i sveobuhvatnom ljubavlju prema cijelom svijetu.

Ljubav prema životinjama ukorijenjena je u uvjerenju da im je Bog podario sposobnost razmišljanja i unutarnjeg zadovoljstva. Naša je dužnost suzdržati se od ometanja ili nanošenja štete, kao i sačuvati njihovu urođenu radost i poštovati božansku mudrost koja stoji iza njihovog postojanja. Nemojmo podleći zabludi o superiornosti nad životinjama, jer one su neokaljane grijehom. Nasuprot tome, naša prisutnost na ovoj zemlji samo služi da oplodi njezino tlo, ostavljajući za sobom trajni trag propadanja. Nažalost, to je kod nas prečesta pojava. Među svim bićima, djeca zauzimaju posebno mjesto u našim srcima, jer posjeduju nevinost anđela i donose nam neizmjernu radost i sreću. Oni služe kao vodiči, čiste naša srca i vode nas prema prosvjetljenju. Pisac završava ozbiljnim upozorenjem onima koji se usude nauditi djetetu, jer takvi postupci ne pozivaju ništa osim jada počinitelju.

Preporučujemo