Prema izvješćima njemačkih medija, objava koju je napravio trgovac iz Donje Saske izazvala je zbunjenost na internetu. Oglas se odnosi na “izuzetno neuobičajenu” kovanicu od dva eura, a vlasnik traži cijenu od 99.000 eura.

Novčić iz njemačkog grada Bremena služi kao počast njegovoj bogatoj povijesti. Na ovom novčiću možete vidjeti ikonične znamenitosti grada, uključujući gradsku vijećnicu Bremena i kip Rolanda od Bremena.

Ovi simboli ne predstavljaju samo najmanji grad u Njemačkoj, već također zauzimaju mjesto na prestižnom popisu svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Posebna kovanica je debitirala 2010. godine s nakladom od 30 milijuna jedinica. Web stranica također sugerira da je vrijednost kovanice samo tri eura. Postavlja se pitanje: kako trgovac opravdava njihovu previsoku cijenu?

Čuvena kovanica od dva eura “Grace Kelly”, koju stručnjaci smatraju najvrjednijom, ima vrijednost nešto iznad 3000 eura. Međutim, može li se cijena bremenske kovnice doista racionalizirati?

Vlasnik tvrdi da može, tvrdeći da je riječ o “monumentalnoj varijanti”. Odstupajući od uobičajenog sastava nikal-bakar-mjed, ovaj je novčić izrađen od jednog metala, što ga čini “čistim”.

Vlasnik tvrdi da je njegov novčić od 2 € jedinstven, kao što je navedeno u oglasu: “Do danas nije otkriven nijedan drugi identičan novčić, zbog čega se prodaje kao jedinstveni predmet.”

“Kovnica” bremenske kovnice dobro je poznata tvrtka Michaelu Beckeru, koji je predsjednik Profesionalne udruge njemačkih trgovaca kovanicama. Međutim, upozorava protiv pretjeranog prijedloga. Drugi profesionalci na tom području ocijenili bi vrijednost od najviše 1000 eura.

Preporučujemo